Ulltra Maraton rekoru için destek bekliyor

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, dünyanın en uzun ultra maratonu rekorunu, arkadaşlarıyla birlikte kırmak ve Türkiye adına tescil ettirmek için yerel yönetimlerden destek talep etti.

Ulltra Maraton rekoru için destek bekliyor
Ulltra Maraton rekoru için destek bekliyor
GİRİŞ 07.07.2012 13:06 GÜNCELLEME 07.07.2012 13:06

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Çanakkale Boğazı'nın tarihte ilk kez boydan boya yüzerek geçişini de kapsayan, dünyanın en uzun ''ultra maratonu'' rekorunu, arkadaşlarıyla birlikte kırmak ve Türkiye adına tescil ettirmek için yerel yönetimlerden destek talep etti.

Açık deniz yüzme rekorlarına sahip olan Adanalı yüzücü Sunaçoğlu, kendilerine ''Türk Ironman Grubu'' adını veren çeşitli branşlardan sporcu arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı ''Kimsesiz Çocuklara Olimpiyat Yolunda İlk Adım'' adlı projeyle, hem tarihte Çanakkale Boğazı'nı boydan boya yüzerek geçen sporcu olmayı hem de Kocaeli-Çanakkale-İzmir arasındaki yaklaşık 750 kilometrelik mesafeyi bisiklet, yamaç paraşütü, yüzme, koşu ve yürüyüşle geçerek dünyanın en uzun ''ultra maratonu'' rekorunu kırmayı hedefliyor.

Rekortmen yüzücü Sunaçoğlu, iki yeni rekoru kapsayan projesi hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile çocukları ve gençleri sigara, uyuşturucu, içki gibi kötü alışkanlıklar konusunda uyarmayı, sporu sevdirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Projenin, dünya spor tarihi açısından ilkleri bünyesinde barındırdığını dile getiren Sunaçoğlu, ''Kocaeli-Çanakkale-İzmir arasında yapacağımız yaklaşık 750 kilometre mesafeli dünyanın en uzun 'ultra maratonu' ile dünya spor tarihinde bir ilke imza atacağız. Bu rekoru Türkiye adına tescil ettirmek istiyoruz'' dedi.

-İzmir ve Çanakkale belediyelerine destek çağrısı-

Sunaçoğlu, projede ''Ultra Maraton'' rekor denemesi kapsamında kendisinin de Çanakkale Boğazı'nı spor tarihinde ilk kez boydan boya yüzerek geçmeyi deneyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bu projeyle Türkiye'nin adını dünya spor tarihine yazdıracağız. Onun için özellikle İzmir ve Çanakkale belediyelerinden verilecek destek bizim için çok önemli. Buradan belediye başkanlarımıza sesleniyorum, bize, projemize sahip çıksınlar. Çeşitli kiralama ve satın almalar için yaklaşık 65 bin liraya ihtiyacımız var. Ayrıca bir sponsor bulabilirsek Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için de başvuruda bulunacağız.''

-''Ultra maraton'' nasıl koşulacak-

''Kimsesiz Çocuklara Olimpiyat Yolunda İlk Adım'' adlı proje ile gerçekleştirilecek ''Ultra Maraton'' rekor denemesinin, Kocaeli, Çanakkale ve İzmir arasındaki yaklaşık 750 kilometrelik parkurda 5-9 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanıyor.

Kocaeli-Çanakkale arasındaki ilk etabın bisikletçiler tarafından geçileceği ''ultra maraton''da, bisiklet sporcularının Çanakkale'ye girişi sırasında, grup üyelerinde bir yamaç paraşütçüsü atlayışla bisikletçilerin yanına iniş yapacak ve bisikletçilerden teslim alacağı bayrağı Sunaçoğlu'na verecek.

Bu aşamadan sonra 60 kilometre uzunluğundaki Çanakkale Boğazı'nın Sunaçoğlu tarafından 8-9 saatlik bir sürede boydan boya yüzerek geçilmesini içeren ikinci etabın başlayacağı ''ultra maraton''da Çanakkale-İzmir arasındaki üçüncü etap ise bisiklet, koşu, yürüyüşle geçilecek.

Rekor denemesinde 9 Eylül'de İzmir'e ulaşmayı hedefleyen ekipte, Alper Sunaçoğlu, Karşıyaka'dan bir kez daha denize girerek Alsancak'a yüzerek geçecek. ''Ultra maraton'', mini eskrim müsabakasıyla sona erecek.

AA