Ve FIFA'dan başörtüye onay çıktı!

FIFA tarafından yapılan açıklamada gol çizgisi teknolojisinin onaylandığı ifade edildi.

GİRİŞ 05.07.2012 21:48 GÜNCELLEME 06.07.2012 12:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) toplantısında, Uluslararası Tıp Komitesi'nin, FIFA tarafından gönderilen eşarp tasarımlarının, kadın oyuncuların sağlığına tehdit olmadığı sonucuna vardığı belirtildi. Bunun üzerine, FIFA'nın başörtüsüne onay verdiği açıklandı.

FIFA Başkan Yardımcısı Ürdün Prensi Ali, kararın ardından yaptığı açıklamada, yasağın kalkması için çok çabaladıklarını belirterek, ''Ülkelerinde zorunlu olarak başörtüsü takmak zorunda olan Müslüman kadın sporcuların da oyunlarda veya maçlarda başörtüsü takabilmelerini sağlamak için yıl boyu devam eden kampanyalar düzenledik'' dedi.

FIFA, 2007 yılında güvenlik sorunu yarattığı gerekçesiyle başörtüsü veya dini simgelerle sahaya çıkılmasını yasaklamış, bu karar İslam ülkelerinde büyük tepki yaratmıştı.

Geçen yıl Londra Olimpiyat Oyunları elemelerine katılan İran Kadın Futbol Takımı, oyuncularının başörtüsüyle sahaya çıkmasına izin verilmemesinin ardından diskalifiye edilmişti.


YORUMLAR 12
  • sidar 11 yıl önce Şikayet Et
    ........ tamam başını kapatıyroda aşağısı açık ne anlamı kaldıki başındaki örtünün
    Cevapla
  • mesut özdemir 11 yıl önce Şikayet Et
    üstadım ayık ol . zamanıda dünya güzelik yarışması yapılmış ve türk güzeli dünya güzeli seçilmiş komite buna karşı çıkmış nasıl olurda türkleri seçeriz demişler organizetörlerin lideri bu bizim bir zaferimiz osmalı torunu kendini bize beğendirmek için her dediğimizi yapıyor bırakın bidefa seçelim ve onları ayakta alkışlayalım şimdide aynı oyun pantolonlu baş örtüsü her gecen gün artıyor daha da sempatileştirecekler ve mini etekli yakın da bikinili baş örtüğlü kişileri görürsek şaşırmayın çünkü onun tohumları şimdiden atılıyor...........
    Cevapla
  • başar uyandıran 11 yıl önce Şikayet Et
    bende dahil tüm yorumcular erkek. sanırım esas sorun da bu
    Cevapla
  • Nizâmülmülk 11 yıl önce Şikayet Et
    insanların futbolla ne işi var dememiz gerekirken,. hele kadınların ne futbolları yahu..
    Cevapla
  • omataoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    uyutmaca. bu bir uyutmacadır. tesettür baştan mı ibaret. ya dar kesim eşofmanları ne yapacaksınız. bu şekilde ancak kendinizi kandırırsınız. hayır daha kötüsü toplumu tesettürün bundan ibaret olduğuna inadırmaya çalışmaktır bu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle