Mersin toplam 9 transfer yaptı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyesi, dış transferde 6, iç transferde ise 3 oyuncuyla anlaştı.

Mersin toplam 9 transfer yaptı
Mersin toplam 9 transfer yaptı
GİRİŞ 04.07.2012 15:32 GÜNCELLEME 04.07.2012 15:32

Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun soluklu bir takım oluşturmak için transferde gençlere ağırlık verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda dış transferde Samsun Basketbol'dan Gülşah Çelebi, Ceyhan Belediye'den Seda Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'nden eski oyuncuları Merve Aydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Balım Akbulak, Optimum TED Ankara Kolejliler'den Emel Ecem Güler ve Rusya'nın Nadezhda takımında forma giyen milli oyuncu Oxana Zakalyuzhnaya'yı kadrolarına dahil ettiklerini anlatan Özcan, ''İç transferde ise yabancı oyuncularımız Shavonte Zellous, Erlana Larkins ve genç oyuncu Çisem İncel ile sözleşme yeniledik'' dedi.

Özcan, transfer çalışmalarını yüzde 80 oranında tamamladıklarına dikkati çekerek, 1 yabancı ve 1 yerli oyuncu daha alarak transferi noktalamak istediklerini kaydetti.

Özellikle (A) Milli Takım antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ile anlaştıktan sonra gençlere ağırlık vermeye başladıklarını ifade eden Özcan, ''Bu yıl gençlerle tecrübeli isimlerin yoğrulduğu bir takım oluşturmaya çalıştık. Amacımız gelecek yıllarda Türk ve Mersinli oyuncuların ağırlıkta olduğu gençlerden oluşan bir takım oluşturmak. Yaptığımız transferlerde de bu konuya dikkat ediyoruz. Bu kapsamda da alt yapıya daha fazla önem vereceğiz'' diye konuştu.

KAYNAK: AA