Milli atletler 7 madalyayla dönüyor

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye'nin Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 4'ü altın, toplam 7 madalya kazanmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Milli atletler 7 madalyayla dönüyor
Milli atletler 7 madalyayla dönüyor
GİRİŞ 02.07.2012 11:37 GÜNCELLEME 02.07.2012 11:37

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye'nin Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 4'ü altın, toplam 7 madalya kazanmasıyla ilgili olarak, ''Eskiden final yarışalım diye düşünürdük, şimdi kaçan madalyalara üzülüyoruz'' dedi.

Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk atletizm tarihinde ilk kez 41 sporcuyla bir şampiyonaya katıldıklarını hatırlatarak, ''27 branşta 16 final, 21 yarı final mücadelesi verdik. 6 branşta da atletlerimiz serilerinde birinci olarak üst yarışa yükseldiler'' diye konuştu.

Bayanlar 100 ve 200 metrelerde yarışan Türkiye rekortmeni Nimet Karakuş'un da rekor egalesi olduğunu ifade eden Terzi, ''Ancak Fatih Avan, Halil Akkaş ve Merve Aydın gibi sporcularımızın asıl performanslarını burada göremedik, onlardan da madalya bekliyorduk'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Terzi, Elvan Abeylegesse, Alemitu Bekele Degfa ve Meryem Erdoğan gibi Avrupa şampiyonu sporcuların bu şampiyonaya katılamadığını belirterek, ''Tam takım gelemedik buraya ama bu takımla da büyük başarılar elde ettik. Çok mutluyuz, madalyalar ülkemize hayırlı olsun'' dedi.

Madalya sahiplerine bakıldığında, atletizmde alttan genç kadronun geldiğine dikkati çeken Terzi, şunları kaydetti:

''Bayrak yarışlarında da katılmaya başladık. Bazı branşlarda üçer kişi yarıştık, eskiden her branşta bir sporcumuz bile yoktu. Şimdi bu branşlarımızı çoğaltmak istiyoruz. O zaman gençlerimiz daha çok rekabet içine girecek ve milli takımı temsil edecekler.

Şampiyona öncesinde koyduğumuz 8 madalya hedefine neredeyse ulaştık. Eskiden final yarışalım diye düşünürdük, şimdi kaçan madalyalara üzülüyoruz. Bayanlar uzun atlamada Karin Melis Mey'in, bayanlar yüksek atlamada Burcu Ayhan'ın, gülle atmada Hüseyin Atıcı'nın kaçırdığı madalyalar ve ciritte Fatih Avan'ın başarısızlığı bizi üzdü. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyatlar.''

KAYNAK: AA