Djokovic ve Sharapova turladı

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, üçüncü tur maçında Çek Radek Stepanek'i 3-1 yendi.

Djokovic ve Sharapova turladı
Djokovic ve Sharapova turladı
GİRİŞ 29.06.2012 20:06 GÜNCELLEME 29.06.2012 20:06

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, üçüncü tur maçında Çek Radek Stepanek'i 3-1 yendi.

Merkez Kortta oynanan maçta, son şampiyon Djokovic, dünya klasmanında 27. sırada yer alan Çek Stepanek'i 4-6, 6-2, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-1 yenerek dördüncü tura çıktı.

İlk 9 oyunda iki raketin de kendi servislerine tutunduğu birinci sette, Djokovic, 'backhand' ve paralel vuruşlarla rakibine puan kaybı yaşatırken, Stepanek ise file önünde başarılı bir performans sergiledi.

25 yaşındaki Sırp tenisçinin elde ettiği 5 servis kırma fırsatını geri çeviren Çek raket, son oyunda Djokovic'e puan vermeden servis kırdı ve 52 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

Toplam 30 şampiyonluğu bulunan Djokovic, ikinci sete hızlı başladı. İlk oyunda servis kıran Sırp tenisçi, servis kullandığı oyunu da alarak durumu 2-0 yaptı. Bu sette rakibine göre daha etkili bir oyun ortaya koyan Djokovic, 6. oyundan itibaren üç oyun üst üste alarak seti 6-2 kazandı.

Wimbledon'da ikinci şampiyonluk için mücadele eden Djokovic, üçüncü sete 4 oyunluk galibiyet serisiyle başladı. İlk sete göre daha rahat oynayan Sırp tenisçi, üçüncü seti de 6-2 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçti.

Toplam 5 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, 3. setteki performansını son sette de sürdürdü ve ilk 4 oyunu aldı. Çok çekişmeli geçen ve tenis severlerin keyifli anlar yaşadığı 5. oyunun ardından iki raket de tribünler tarafından alkışlandı. Sırp tenisçi, bu seti 6-2, maçı da 3-1 kazanarak tur atlayan taraf oldu.

Sırp raket, 4. turda vatandaşı Viktor Troicki ile eşleşti. 3. turda Arjantinli Juan Monaco'yu eleyen Troicki, Wimbledon'da ilk kez 4. tura çıkma başarısını gösterdi.

-Wimbledon'daki 30. galibiyet-

Toplam 2 saat 40 dakika süren maçın ardından Çek Stepanek'i 3-1 mağlup eden Novak Djokovic, Wimbledon'daki 30. galibiyetini elde etti.

Çek tenisçilere karşı galibiyet serisini 9 maça çıkaran Djokovic, maçı 12 ace, 1 çift, 14 basit hatayla tamamladı. 

Kariyerinde 5 şampiyonluğu bulunan 33 yaşındaki Stepanek ise 8 ace attığı mücadelede, 1 çift, 18 basit hata yaptı.

2006 yılında Wimbledon'da çeyrek final oynayan Çek raket, bu yıl Grand Slam'lerdeki ilk galibiyetini bu turnuvada almıştı.

Bu arada karşılaşmayı eski İngiltere Başbakanı John Major da kraliyet locasından izledi.

-Sharapova emin adımlarla ilerliyor-

Tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, dünya klasmanında 63. sırada yer alan Tayvanlı Su Wei Hsieh'i 6-1 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek adını dördüncü tura yazdırdı.

2004 yılının Wimbledon şampiyonu Sharapova, 81 dakika süren mücadelede 3 ace attı, 5 çift, 12 basit hata yaptı. 

Rus tenisçinin 4. turdaki rakibi geçen yıl turnuvada yarı final oynayan Alman Sabine Lisicki oldu. 15 numaralı seribaşı Alman raket, bu yıl Avustralya Açık'ta 4'üncü, Fransa Açık'ta ise ilk turda elendi.