Gülcan Mıngır 3000 metrede finale yükseldi

Türkiye rekortmeni milli atlet Gülcan Mıngır, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3000 metre engellide hem grubunda hem de genel klasmanda birinci gelerek finale yükseldi.

Gülcan Mıngır 3000 metrede finale yükseldi
Gülcan Mıngır 3000 metrede finale yükseldi
GİRİŞ 28.06.2012 14:04 GÜNCELLEME 28.06.2012 14:04

Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden şampiyonanın sabah seansında, milli atletler Binnaz Uslu, Gülcan Mıngır ve Özlem Kaya piste çıktı. İki gruptan oluşan bayanlar 3000 metre engelli yarı finallerinde, gruplarını ilk 4 sırada bitiren ve en iyi 7 dereceyi elde eden atletler finale çıktı.

İkinci grupta yer alan Gülcan Mıngır, kontrollü başladığı yarışta ilk gruptan kopmadı. Yarışın son iki turuna kadar ilk 3 atlet arasında koşan Mıngır, son turda ilk sıraya yükseldi elde ettiği 9:32.39'luk zamanıyla hem grubunda, hem de genel klasmanda ilk sırada yer aldı.

Bu yıl Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki bir yarışta 9:13.53'lük derecesiyle Türkiye rekoru kıran ve Avrupa'da en iyi derecesini elde eden Mıngır, A barajını geçerek Londra Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde eden sporcular arasında bulunuyor.

Mıngır, 30 Haziran Cumartesi günü TSİ 19.55'te finalde madalya mücadele verecek.

-Uslu ve Kaya elendi-

İlk grupta yer alan Binnaz Uslu, yarış başladıktan sonra kendine ilk grupta yer buldu. Yarışı bir süre bu grupta götüren milli atlet, mücadelenin bitimine 3 tur kala gerilere düştü ve sakatlığı tekrarladığı için zorlanarak koştuğu yarışı son turda bıraktı.

İkinci grupta mücadele eden Özlem Kaya da yarışı 10:11.69'luk zamanıyla sondan ikinci bitirerek final hakkını elde edemedi.

Milli atletlerin bugünkü yarışları, akşam seansıyla devam edecek.

Şampiyonanın akşam seansında şu sporcular yarışacak:

Pınar Saka (Bayanlar 400 metre yarı finali)

Karin Melis Mey (Bayanlar uzun atlama finali)

Burcu Ayhan (Bayanlar yüksek atlama finali)

Fadime Suna Çelik, Dudu Karakaya (Bayanlar 5000 metre finali)

Merve Aydın (Bayanlar 800 metre yarı finali)

Mehmet Güzel (400 metre yarı finali)

KAYNAK: AA