Fatih Avan'ı 'stres' bastı

Türkiye rekortmeni milli ciritçi Fatih Avan, Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Londra Olimpiyatları öncesinde 'konsantrasyonu bozulur' endişesiyle gazetecilerle görüşmüyor.

Fatih Avan'ı 'stres' bastı
Fatih Avan'ı 'stres' bastı
GİRİŞ 20.06.2012 12:17 GÜNCELLEME 20.06.2012 12:17

İzmir'de geçen ay 85.60 metre atarak kendine ait Türkiye rekorunu geliştiren ve dünyada yılın en iyi ikinci derecesini yapan başarılı ciritçi Avan, gelecek hafta Finlandiya'da düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Londra Olimpiyat Oyunları öncesinde kendini dış dünyaya kapattı.

Fatih Avan'ın antrenörü Metin Altıntaş AA muhabirine, sporcusunun bu sene çok iyi durumda olduğunu belirterek, ''Avrupa Şampiyonası'nda öncelikli hedefimiz final yarışmak. Ancak madalya sürpriz değil'' dedi.

Altıntaş, olimpiyat (A) barajını geçerek katılma hakkı elde ettiği Avan'ın, bu yaz yapılacak Londra Olimpiyat Oyunları'nda da final ve madalya için yarışacağını belirtti.

Ciritte eski Türkiye rekortmeni antrenör Altıntaş, Fatih'in yaşadığı stresle ilgili de ''Fatih, beklentiler nedeniyle üzerinde baskı hissediyor. Kimseyle görüştürtmüyoruz. Kendisi de bu stresten dolayı basın mensuplarıyla görüşmek istemiyor'' diye konuştu.

KAYNAK: AA