Abeylegesse, eski formu için çalışıyor

Milli atlet Elvan Abeylegesse, 'Sakatlığım nedeniyle çok zaman kaybettim. Kaybolan bu zamanı telafi ederek, Türkiye'nin özlediği başarılara yeniden imza atıp, Türk halkını mutlu etmek istiyorum' dedi.

Abeylegesse, eski formu için çalışıyor
Abeylegesse, eski formu için çalışıyor
GİRİŞ 13.06.2012 11:42 GÜNCELLEME 13.06.2012 11:42

Abeygelesse, kamp için geldiği Erzurum'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği sakatlık sonrasında, tedavi süresi nedeniyle 2 aylık bir zaman kaybı yaşadığını söyledi.

Aksaklıklar nedeniyle kaybettiği eski formunu, kısa sürede yakalamak için Erzurum'da kampa girdiğini belirten Abeylegesse, şunları kaydetti:

''Yaklaşık bir haftadır Erzurum'da kamptayız. Kamp çalışmalarım çok iyi gidiyor. Takımda yer alan diğer sporcu arkadaşlarımla birlikte buradaki çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Amacımız en iyi şekilde olimpiyata hazırlanmak. Benim en büyük hedefim yapılacak olan 10 bin metre baraj yarışlarını geçebilmek. Bir ay içerisinde yapılacak olan 10 bin metre baraj yarışlarını geçersem zaten Londra Olimpiyatları'nda başarılı sonuçlar elde edeceğime inanıyorum.''

-Erzurum'daki serin ve temiz hava tercih sebebi-

Abeylegesse, Erzurum kampında sabah ve akşam olmak üzere günde iki antrenman yaptığını, serin ve temiz havası nedeniyle, kamp merkezi olarak Erzurum'u seçtiğini söyledi.

Palandöken Dağı'nda bulunan patika yollarda ve ormanlık alanlarda çalışmalarına hız verdiğini ifade eden Abeylegesse, şöyle konuştu:

''Palandöken Dağı'nda ve şehir merkezinin çeşitli yerlerindeki atletizm pistlerinde ayrıca tepe ve patika yollar ile ormanlık alanda çalışmalar yapıyorum. Erzurum kampı süresince o kaybettiğim zamanı tekrar kazanmaya çalışacağım. Toparlanarak eski formuma kavuşmayı amaçlıyorum. Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmek ve en güzel başarılara imza atarak geçmişteki güzellikleri, yeniden yaşamak istiyorum. Ben sakatlığım nedeniyle çok zaman kaybettim. Kaybolan bu zamanı telafi ederek, Türkiye'nin özlediği başarılara yeniden imza atıp, Türk halkını mutlu etmek istiyorum.''

KAYNAK: AA