Guliyev, IAAF'den haber bekliyor

Fenerbahçe'nin Azeri asıllı atleti Ramil Guliyev, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışmak için Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nden (IAAF) gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Guliyev, IAAF'den haber bekliyor
Guliyev, IAAF'den haber bekliyor
GİRİŞ 13.06.2012 11:37 GÜNCELLEME 13.06.2012 11:37

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Guliyev, Türk vatandaşı olduktan sonra uluslararası yarışlarda Türkiye adına yarışmak için izin çıkmasını beklediğini belirterek, ''Uzun süredir izin çıkmasını bekliyorum. Şu ana kadar henüz izin çıkmadı. İnşallah izin çıkar ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışırım'' dedi.

İzin çıkması halinde olimpiyatlarda sadece 200 metrede koşacağını kaydeden Ramil Guliyev, ''200 metre benim en iyi olduğum branş. 200 metrede önceki derecem, 100 metreden çok daha iyi. Fiziğim 100 metreden çok, 200 metreye daha uygun. Koşarken 100 metreden sonra açılıyorum. İnşallah olimpiyat için izin çıkarsa Londra'da 200 metrede iyi bir derece almak için elimden geleni yapacağım'' şeklinde konuştu.

Sakatlığının ardından yavaş yavaş forma girdiğini anlatan Guliyev, şöyle devam etti:

''1 ay önce antrenmanda sakatlandım. Kasıkta problem çıktı, tedavi oldum. Sakatlığım geçti, ama Cezmi Or Kupası'nda 100 metredeki derecem iyi değil. 17 Haziran'da Moskova'da 100 metrede yarışacağım. Oraya çok iyi sporcular geliyor. Daha iyi bir derece almaya çalışacağım.''

-''Bolt kendini zorlamıyor''-

Guliyev, Jamaikalı Usain Bolt'un 100 metrede şu anda kendini zorlamadığını düşünüyor.

''100 metrede Usain Bolt'un rakibi yok'' diyen Ramil Guliyev, ''Bence Bolt, şu anda katıldığı yarışlarda kendini çok fazla zorlamıyor, olimpiyatları bekliyor. Olimpiyatlarda Bolt'un daha iyi bir derece yapacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

-''200 metrenin favorisi Blake''-

Ramil Guliyev, şu anda olimpiyatlarda 200 metrenin favorisi olarak ise Jamaikalı Yohan Blake'i gösterdi.

Blake'in geçen yıl çok iyi bir derece yaptığını vurgulayan Guliyev, ''Kimse ondan bunu beklemiyordu. Bence olimpiyatlarda 200 metrenin favorisi Blake. Bu sene 200 metrede çok büyük bir yarış olacak'' dedi.

-Terzi: ''IAAF'dan sevindirici haberi bekliyoruz''-

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise Guliyev için bugünlerde IAAF'dan olumlu haberi beklediklerini söyledi.

IAAF'a Guliyev'in müracaat ettiğini belirten Terzi, ''IAAF'ın böyle bir sporcuyu kaybetmek istemeyeceğini düşünüyorum. Sevindirici haberi bekliyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA