Briççilerin gözü Dünya Şampiyonası'nda

Briç Federasyonu Başkanı Serhan Antalyalı, 'Açık kategoride ilk 6 takım arasında yer alarak bir ilki başarmak istiyoruz' dedi.

Briççilerin gözü Dünya Şampiyonası'nda
Briççilerin gözü Dünya Şampiyonası'nda
GİRİŞ 12.06.2012 11:53 GÜNCELLEME 12.06.2012 11:53

Antalyalı, milli takımın 3 kategoride katılacağı 51. Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda özellikle açık kategoride ilk 6 arasında yer almayı istediklerini belirterek, ''Türk briç tarihinde ilk 6'ya hiç giremedik. Bir kez 7'nciliğimiz, bir kez de 10'unculuğumuz var. İlk 6 ülke arasında yer alarak bir ilki başarmak istiyoruz. Zaten bu hedefimize ulaşmamız, dünyada da ilk 6 arasına girmemiz anlamına gelecek'' diye konuştu.

13-23 Haziran tarihleri arasında İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapılacak 51. Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda özellikle açık kategoride iddialı olduklarını vurgulayan Antalyalı, şöyle devam etti:

''Kadınlar ve büyükler kategorilerinde ise hedef olarak ilk 10 ülke arasına girmeyi belirledik. Ancak çalışmalarımızı daha iyi sonuçlar alabilmek üzerine programladık ve öyle çalıştık. Sporcularımız, ellerinden gelenin en iyisini yaparak, hedeflenenin üzerinde başarı elde etmeye çalışacaklardır. İlkleri başarmak istiyoruz.''

-Geleceğin milli takımı-

Serhan Antalyalı, federasyon olarak konulan başarı hedeflerinin yanı sıra Türkiye'de briç sporunu yaygınlaştırmak için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Üniversite gençliğine ulaşmayı istediklerini kaydeden Antalyalı, ''Özellikle üniversite öğrencilerine yaptığımız yatırımlar ile geleceğin milli takımını kurmaya çalışıyoruz. 9-15 Temmuz tarihleri arasında Fransa'nın Reims kentinde organize edilecek 6. Dünya Üniversiteler Briç Şampiyonası'nda kendimizi göstermek niyetindeyiz.

Görevde bulunduğumuz 2,5 yıllık süre içinde, arkadaşlarımızla beraber lisanslı sporcu sayısında önemli bir artış sağladık. 9 bin 500 olan bu sayıyı, 12 binlere yükselttik. Faal sporcu sayısını ise bin 200'lerden 5 bin 500'e çıkardık. Bunu federasyonumuzun bir başarısı olarak görüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA