'Silahı dayadı, yenileceksiniz' dedi!

TBMM Şike Araştırma Komisyonuna yapılan bir ihbar, şike iddialarının vardığı boyutu gösteriyor. İddiaya göre bir kulüp başkanı kendi futbolcularını yenilmeleri için silahla tehdit etti.

'Silahı dayadı, yenileceksiniz' dedi!
'Silahı dayadı, yenileceksiniz' dedi!
GİRİŞ 28.04.2005 07:11 GÜNCELLEME 28.04.2005 07:11
Yenilmezseniz biterim

Süper Lig’de 2002-2003 sezonu. Yer, Diyarbakır. Soyunma odasında bir başkan silahını başına dayamış, futbolcularına yalvarıyor; ‘Bu maçı vermemiz lazım. Ben işadamıyım yoksa biterim!’

TBMM Şike Komisyonu’na konuşan Bursaspor Başkanı Alpay Şar, ‘2002-03 sezonundaki D.Bakır-Elazığ maçında, Can, oyuncularına ‘Bu maçı vermemiz lazım. Yoksa biterim’ dediğini’ iddia etti.

BURSASPOR Kulübü Başkanı Alpay Şar, Diyarbakırspor Kulübü eski başkanı Mücahit Can’ın, 2002-03 sezonunda oynanan Elazığ maçını kaybetmeleri için oyuncularına baskı yaptığını söyledi. TBMM Sporda Şike ve Şiddet İddialarını Araştırma Komisyonu’na dün bilgi veren Şar, Can’ın maçın devre arasında soyunma odasına giderek, kendi kafasına silah dayayıp, futbolcularına ‘Bu maçı vermemiz lazım. Ben işadamıyım yoksa biterim’ dediğini ileri sürdü.

Elazığ kaldı, Altay düştü

Elazığ’ın maçı 2-1 kazanmasıyla ligde kaldığını, Altay’ın ise bu yüzden küme düştüğünü belirten Şar, komisyona şu ifadeleri verdi: ‘2002-2003 sezonunda oynanan Diyarbakır-Elazığ maçının, futbol tarihinde bir örneği daha yoktur. Elazığ, Diyarbakır’ı şike maçı sonunda yendi. Bu nedenle Elazığ ligde kaldı, Altay düştü. O maç için her türlü yasal yola başvuruldu. Ama o zamanki federasyon yönetimi şikeyi ortaya çıkarmak yerine, üzerine örttü.

Kafasına silah dayadı

O maçta Diyarbakır’ın teknik direktörlüğünü yapan Ümit Kayıhan daha sonra bizim takıma geldi. Onun anlattığı olay şikenin varlığını ortaya koyuyor. O maçın devre arasında Diyarbakırspor’un başkanı Mücahit Can soyunma odasına geliyor. Silahını çıkararak, kendi kafasına dayıyor. Futbolcuların şaşkın ve korku dolu bakışları altında, ‘Bu maçı vermemiz lazım. Ben işadamıyım, yoksa biterim’ diye yalvarıyor. Maçı, metrelerce top sürerek atılan golle Elazığ kazandı.’

Vural istifa etti

Futbolda bölgesel dayanışma var. 2003-2004 sezonundaki Rize-Akçaabat maçı var. Bu konuda şike iddiaları maç öncesi çok konuşuldu. O zaman federasyon yönetiminden Ata Aksu’yu aradık. Aksu, bize ‘O maçı unutun’ dedi. Rize o maçta yenildi, teknik direktörü Yılmaz Vural daha maç oynanırken tepki gösterdi ve görevi bıraktı.’ Komisyona bilgi veren Elazığspor Kulübü Başkanı Mustafa Yıldız ise, siyasetin futbola yoğun baskısının olduğunu savundu.