Fenerbahçe Yobo'nun alternatifini buldu

Liverpool'un golcüsü Dirk Kuyt'la yılın ilk transfer bombasını patlatan Fenerbahçe hız kesmiyor. Kiralık Yobo sorununu halledemeyen Sarı Lacivertliler GS'nin de istediği isme gidiyor...

Fenerbahçe Yobo'nun alternatifini buldu
Fenerbahçe Yobo'nun alternatifini buldu
GİRİŞ 05.06.2012 09:34 GÜNCELLEME 05.06.2012 09:34

Liverpool'un golcüsü Dirk Kuyt'la yılın ilk transfer bombasını patlatan Fenerbahçe hız kesmiyor. İki sezon kiralık oynayan Yobo konusunda Everton ile hâlâ anlaşma sağlayamayan sarı- lacivertli ekip bu futbolcunun alternatifini buldu. Fenerbahçe, geçen sezon Galatasaray'ın da transfer listesinde yer alan Lyon'lu Mensah için girişimlere başladı. 2009-10 ve 2010-11 sezonlarında Sunderland'de kiralık oynayan ve geçen sezon da Lyon'da forma şansı bulamayan Mensah, Fenerbahçe'nin teklifine sıcak baktı.

Fenerbahçe'nin Kuyt'ta olduğu gibi Mensah için de Lyon'a sembolik anlamda 1 milyon euro bonservis ödeyip bu transferi bitireceği konuşuluyor. Gana Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapan 30 yaşındaki Mensah, asıl görev yeri savunmanın göbeği olmasına rağmen sağ ve sol bek olarak da oynayabiliyor. Yeni sezonda süratli oynayan bir Fenerbahçe oluşturmak isteyen teknik direktör Aykut Kocaman'ın, Mensah'ı tercih etmesinin en önemli nedeni de bu oyuncunun son derece hızlı olması.

(sabah)