Çağlayan'da 18. şike duruşması sona erdi

Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 18. duruşması da yapıldı....

Çağlayan'da 18. şike duruşması sona erdi
Çağlayan'da 18. şike duruşması sona erdi
GİRİŞ 31.05.2012 11:06 GÜNCELLEME 31.05.2012 14:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 18. duruşması da yapıldı.

AZİZ YILDIRIM KATILMADI
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya, aralarında Olgun Peker'in bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı. Sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören Aziz Yıldırım, duruşmaya katılmadı. Davaya Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

YOKLAMA YAPILDI
Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ
Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında güvenlik barikatı oluşturuldu.

SERKAN ACAR: "HİKMET KARAMAN İLE MANİSA'DA GÖRÜŞTÜK"
Sanık Serkan Acar'ın çapraz sorgusu yapıldı. Acar, "Daha önceki savunmalarıma katılıyorum" dedi. Hikmet Karaman ile Manisa'da, Manisaspor-Trabzon maçı öncesi görüştüğünü belirten Acar, "Biz kendisine endişelerimizi bildirdik camiamıza olan baskılardan dolayı. Çevreden gelen duyumlar üzerine başkanımız (Aziz Yıldırım) bu konu ile ilgili konuşmamızı istedi. Gidip görüştük" ifadelerini kullandı.

TUĞRUL ÇAĞRI ÖZER: "DOĞAN ERCAN'IN VERDİĞİ PARAYI İSTANBUL'A GETİRDİM"
Sanık Serkan Acar'ın ardından Tuğrul Çağrı Özer'in çapraz sorgusu gerçekleştirildi. Özer, "Ben Ankara'ya yeğenimi askere ziyarete gittim. Orada Doğan Ercan bana para verdi ve bu parayı İstanbul'a götürmemi istedi. Bu paranın iki futbolcunun ön protokol parası olduğunu söyledi. Ben de İstanbul'da teslim ettim" dedi.

DOĞAN ERCAN: "KONUŞMALAR HER TARAFA ÇEKİLEBİLİR"
Sanık Doğan Ercan ise çapraz sorgusunda suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Şike ile ilgili hiçbir konuşmasının olmadığını belirten Ercan, "Benim futbol dışında şike veya teşvik ile bir bağlantım yok" diye konuştu. Mahkeme Başkanının "İlhan Ekşioğlu sana, maçtan önce konuştun mu diyor. Maçtan sonra siz paradan bahsediyorsun. Parayı geri vermeden bahsediyorsunuz. Beceremedim diyorsun" sözleri üzerine Ercan, "Bu konuşmalar her tarafa çekilebilir" yanıtını verdi.

 

YORUMLAR 1
  • cesur malatyalı 11 yıl önce Şikayet Et
    şu duruşmaya bakınca . sadri şenerin verin bizim kupayı demekte ki kastı kamuoyuna biz mahsumuz demek istemiş ama mahkeme bunu yememiş yemiyecekte suçlu fenerde olsa ts olsa cezasını çekmeli ben fenerliyim ama bu kadar aleni mahkemeyi ve federasyonu baskı altına alan sadri şenerin tutumu çokta alışageldik bir davranış ama o eskidendi yemezler artık.. mahkemede biran önce ak koyun kara koyunu belirtmeli ki vatandaşda futbol zevkini tadsın. uefa hak mahrumiyeti verdi bjk şa dünyanın sonumu değil inşallah geri alırlar fb de puan silmeyle kurtulur hayırlı neyse o olsun...
    Cevapla