UEFA'dan Beşiktaş'a 1 yıl men cezası!

UEFA, siyah beyazlı kulübü maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men etti! Beşiktaş'ın bu kararı, UEFA Tahkim Kurulu'na taşıması bekleniyor.

UEFA'dan Beşiktaş'a 1 yıl men cezası!
UEFA'dan Beşiktaş'a 1 yıl men cezası!
GİRİŞ 30.05.2012 12:14 GÜNCELLEME 30.05.2012 15:50
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk edilen Beşiktaş Kulübü'ne, bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan toplantıda, siyah-beyazlı kulübe bir yıllık ceza çıktı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, avukat Emin Özkurt ve kulübün dış ilişkiler sorumlusu Emin Usta'nın da katıldığı ve savunmalarını sunduğu toplantı sonrasında UEFA, Beşiktaş'ı 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men etti.

UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları'nın 65. maddesindeki, ''Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması'' ve 66. maddesindeki ''Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına'' ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezasına ilişkin CAS'a başvuracaklarını açıkladı.

AA

YORUMLAR 27
  • RAMAZAN 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın rıdvan gök .... sanki sevinmiş gibisin ...fenerli olarak üzüldüm bu habere daha doğrusu türk olduğum için üzüldüm...fenerliyiz ama diye sadece fener olsun başka olmasın demeyecek kadar basiretliyiz....
    Cevapla
  • Suat Cil 11 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu demicen. geçen sene fenerbahçenin şampiyonlar liginden men edilmesini bayram gibi kutlayanlar, bu sene beşiktaş'ın men edildiği için ulusal yas ilan ettiler.
    Cevapla
  • Küskün yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    demirdökümden sonra beşiktasın başına gelmesi ????. ben simdi fedrasyon da batarsa diye korkuyorum
    Cevapla
  • Talha Ünal 11 yıl önce Şikayet Et
    beşiktaşın borcu 450 tirilyon lira imiş. ya kardeşim ne yaptınızda 450 tirilyon borç yaptınız bu parayı harcadanızda ne yaptınız uef kupasınımı aldınız, sampiyonlar liginde finalmi oynadınız ne yaptınız bu parayla. yazık çoık yazık.
    Cevapla
  • özkan buğa 11 yıl önce Şikayet Et
    kartal için hayırlı olacak.... kim ne derse desin...bu karakartal için daha hayırlı olacak. bu motivasyonla muhtemelen elenirdi.gençlerden oluşan bir takım olacak bu sene...lige asıl şampiyon ol, küllerinden yeniden doğ.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle