Yeni Malatyaspor'un isim değişikliği onaylandı

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un isminin ''Malatyaspor Futbol Kulübü'' olarak değiştirilmesi kararının, Malatya Dernekler Müdürlüğü'nce onaylandı.

Yeni Malatyaspor'un isim değişikliği onaylandı
Yeni Malatyaspor'un isim değişikliği onaylandı
GİRİŞ 29.05.2012 14:37 GÜNCELLEME 29.05.2012 14:37

Kulübün başkanı Ertan Mumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulunda ve kamuoyunda kulübün isminin ''Malatyaspor Futbol Kulübü'' olarak değiştirilmesi yönünde talepler olduğunu anımsattı.

Bu talepler üzerine kulübün ismini Mayıs ayında gerçekleştirdikleri kongrede değiştirme kararı aldıklarını hatırlatan Mumcu, isim değişikliği kararının dernekler masası tarafından onaylandığını kaydetti.

İsim değişikliği konusunda olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Mumcu, ''Malatya futbolunu Malatya'da temsil eden profesyonel anlamda tek takım var, o da şimdiki Malatyaspor'dur. Neticede bu bizim takımımız değil. Kamuoyunun özellikle sahiplenmesini arzu ettiğimiz bir 'şehrin takımı olsun' dedik. Bu amaçla ismini Malatyaspor olarak perçinledik'' diye konuştu.

Takımın sarı-siyah olan renklerini de sarı-kırmızı olarak değiştirdiklerini belirten Mumcu, ''Bu işin psikolojisi önemli. Biz olabildiğince şehirle paylaşma, maddi ve manevi olarak sahiplenilmesi adına bu değişiklikleri önemsiyoruz. Daha önce Belediyespor'du. Bir kurumsal takım havası oluşturuyordu. Onu 'Yeni Malatyaspor' diye değiştirdik. 'Yeni' ibaresini kaldırıp Malatyaspor yapmak bir açılımın son adımıydı. Bana göre kaçınılmaz bir süreçti. Önümüzdeki sezon için de ilk 5'te olma gibi bir ideal, hedef ortaya koyduk'' dedi.

Yeni sezonda takıma belediyenin katkısının devam edeceğini vurgulayan Mumcu, kurumların, siyasilerin ve Malatyalı otoritelerin de takıma katkı sunması gerektiğini ifade etti.

Mumcu, ''Şehrin tanıtımı ve büyükşehir vizyonu açısından bir futbol kulübünün daha üst liglerde temsil edilmesi Malatyalı olarak arzumuz. Bunun için şehrin görevleri var, en başta birlik ve beraberlik ve sonra da bu sürece katkı sağlamak'' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL