FB'nin yerine GS Şampiyonlar Ligi'nde

Gelecek sezon Voleybol Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde (CEV) Fenerbahçe'nin yerine Galatasaray yer alacak..

FB'nin yerine GS Şampiyonlar Ligi'nde
FB'nin yerine GS Şampiyonlar Ligi'nde
GİRİŞ 22.05.2012 11:46 GÜNCELLEME 22.05.2012 17:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), bayanlarda 2012-2013 sezonu için Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımların listesini açıklarken, Galatasaray ''wild card''la organizasyona katılma hakkı elde etti.

CEV'in internet sitesinde yapılan açıklamada, Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezon mücadele edecek 24 ekibin isimleri duyuruldu. Açıklamada, 15 ekibin liglerinde elde ettiği başarılarla organizasyona katılma hakkı elde ettiği, 9 ekibe ise CEV tarafından ''wild card'' verildiği belirtildi.

Geride kalan sezonun CEV Kupası şampiyonu İtalyan Yamamay Busto Arsizio ile finalist Galatasaray'a ve Challange Kupası şampiyonu Azeri Lokomotiv Bakü ekiplerine ise bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmeleri için ''wild card'' verildiği kaydedildi. Böylece, Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde final oynayan Eczacıbaşı Vitra ile Vakıfbank Türk Telekom'un direkt katılma hakkı aldığı Şampiyonlar Ligi'nde mücadelede edecek 3. Türk ekibi oldu.

Son şampiyon Fenerbahçe Universal, organizasyonun dışında kaldı


Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu olarak büyük bir başarı elde eden Fenerbahçe Universal ise CEV'den bu yıl organizasyonda yer almak için vize alamadı.

Sarı-lacivertli ekip, CEV tarafından ''wild card'' verilen 9 takım arasına giremeyerek gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilme şansını yitirdi.

Toplam 24 takım mücadele edecek

Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonunda mücadele edecek 24 takım şöyle oldu:

Direkt katılım:

Rabita Bakü (Azerbaycan), RC Cannes (Fransa), ASPTT Mulhouse (Fransa), Schweriner SC (Almanya), Yamamay Busto Arsizio (İtalya), MC-Carnaghi Villa Cortese (İtalya), Atom Trefl Sopot (Polonya), Tauron MKS Dabrowa Gornica (Polonya), 2004 Tomis Constanta (Romanya), Dinamo Kazan (Rusya), Dinamo Moskova (Rusya), Uralochka-NTMK Sverdlovsk Region (Rusya), Kızılyıldız (Sırbistan), Eczacıbaşı VitrA (Türkiye), Vakıfbank Türk Telekom (Türkiye).

''Wild Card'' katılım:

Azerrail Bakü, (Azerbaycan), Lokomotiv Bakü (Azerbaycan), Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti), Dresdner SC (Almanya), Robur Tiboni Urbino (İtalya), Bank BPS Fakro Muszyna (Polonya), Dinamo Romprest Bükreş (Romanya), Volero Zürih (İsviçre), Galatasaray (Türkiye).

YORUMLAR 9
  • kadir ekinci 11 yıl önce Şikayet Et
    israil olmasın. yine herkeste bir komplo teorisi. hiç kimsede neden bu takım organizatörlerin belirttiği otelde kalmadı diye yöneticiyi suçlamıyor. asıl bunu çözmek gerek neden kalmadı ?
    Cevapla
  • bilal seher 11 yıl önce Şikayet Et
    vah vah. bunu da cemaat yapmıştır herhalde? aynaya bakmaya gerek yok? 11 gavuru oynatmak için federasyona baskı yaparlar.sonra gavurdan dost olmaz edebiyatı
    Cevapla
  • Duma[N] 11 yıl önce Şikayet Et
    akrepden ne kadar dost olur. evet dostlar akrepden ne kadar dost olur.haçlı batı uşakları bizleri avucunun içine almış ovala babam ovala misali ovalıyorlar.şu şike hadisesindekki olay bile fenerbahçemizinn gecen sezonki hazırlık maçlarında avrupa devlerini hemde10 kişi kalmalarına ve yenik durumda olmalarına rağmen aslanlar gibi yendi.baktılar haçlı zihniyetliler göğsünde ayyıldızlı bir türk taakımı kupada çoşacak hemen önünü kesdiler takımı dagıtıı ve ve ülkemizin kazanacagı puan ve puanları yok etti.bu dangalak spor federasyonlar kendi koydukları kuralı bile bozarak zaten şikeci olduklarını gösderdiler normal kurallarda gecen sezon şampiyon olan takım liğinde şampiyon olmasa bile şampiyonaya katılırken bu sene baktılar fenerbahçemiz kupayı tekrar alacak hemen çaresine baktılar sonuc ortada fenerbahçe kupa dışı yerinede zayıf halka kupada işin özü
    Cevapla
  • Yaşar Şan ( Erzurum - Hınıs ) 11 yıl önce Şikayet Et
    inanılmaz!!!. tvf başkanı‚ şampiyonlar ligi şampiyonu bir takımın "belirtilen otelde kalmadığı" için cl´ye alınmamasına itiraz etmiyor. şampiyonlar ligi şampiyonu fenerbahçe´yi "belirtilen otelde kalmadığı" için cev almamış. tvf başkanı da böyle bir insan..
    Cevapla
  • mustafa e. 11 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe. şampiyon fenerbahçeyi niye almamış bunlar, korktular zar,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle