Kadıköy'de faciayı iki isim önlemiş

Spor Toto Süper Lig'de 2011- 2012 sezonunun şampiyonu Süper Final'in son maçı olan Fenerbahçe - Galatasaray müsabakasının ardından belli olurken yaşanan olaylarla ilgili tartışmalar ise devam ediyor.

Kadıköy'de faciayı iki isim önlemiş
Kadıköy'de faciayı iki isim önlemiş
GİRİŞ 16.05.2012 19:02 GÜNCELLEME 17.05.2012 02:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve 0 - 0 berabere sona eren maçın ardından Galatasaray, şampiyonluğunu ilan ederken tribünlerden gelen tepkiler ve saha içinde yaşanan olaylarla ilgili tartışmalar ise sürüyor.

Galatasaray cephesi, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe yönetimini ve sarı - lacivertli taraftarları suçlarken, yaşanması muhtemel büyük bir faciayı ise Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç ile kaleci Volkan Demirel'in engellediği ortaya çıktı.

Sarı - lacivertli taraftarların tribünden çektiği ve yeni ortaya çıkan görüntülerde Ali Koç ve kaleci Volkan Demirel'in maçın bitimiyle birlikte güvenlik güçleri ve taraftarlar arasında adeta bir hakem vazifesi yaptığı görüntülere yansıyor.

Sarı - lacivertli taraftarların maçın bitiminde önce Galatasaray'ı alkışladığı, ardından da 'Bu taraftar sizinle gurur duyuyor', 'Fener buraya, Fener buraya' tezahüratlarıyla takımlarına destek veriyorlar. Görüntülerde sahaya atlayan bir Fenerbahçeli taraftarı polislerin elinden alarak tribünleri yatıştırma adına tekrar tribüne gönderen Ali Koç, özel güvenlikçiden şikayetçi olan taraftarları da sakinleştirmeye çalışıyor.

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel ise, hem taraftarları sakinleştirmeye, hem de şikayetçi olunan özel güvenlikçiyi oradan uzaklaştırmaya çalışıyor. Asbaşkan Ali Koç ise, tribünlerin önüne kadar gelerek taraftarları sakinleştiriyor. Sahaya atlayan taraftarları ikna etmeye de çalışan Ali Koç, bazı polislerin sahaya atladığı için götürdüğü taraftarlarla da konuşarak onları sakinleştiriyor.

Ali Koç ve kaleci Volkan'ın çabaları onların bulunduğu tribünde sonuç veriyor ve olaylar yatıştırılıyor ama, diğer köşeden sahaya atlayan taraftarlar ellerine geçirdiklerini polis ve özel güvenlikçilere atarak çıkış tüneline kadar getiriyorlar. Sahanın karışmasından sonra ise Ali Koç ve Volkan Demirel de sahayı terk ederek soyunma odalarına gidiyorlar.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 10
  • ahmet kadı 11 yıl önce Şikayet Et
    provakatör. bu ülkede yıllardır en etkili provakatör volkanın kendisidir...olaylaları önlamiş!!!!!!!!!!!! .......masal anlatıyorlar...
    Cevapla
  • recep recep 11 yıl önce Şikayet Et
    metin bey uydurmayın !. metin bey uydurmayın ! kimsenin soyunma odasına girme niyeti yoktu biz ordaydık insanlar sadece polisle çatıştı gs lilerle futbolcularla falan hiç alakası yok. at gözlüğüyle bakmayın !
    Cevapla
  • METİN AKARSU 11 yıl önce Şikayet Et
    devam.. fenerbahçe'ye gelince generbahçe bir spor klübüdür sadece futbol klübü değil taraftarı her zaman her yerde feneri destekler bu böyledir formasını gider feneriumdan alır hattını takımına katkıda bulunacağı gsmden seçer kredi kartını takımına destek olacak kartı seçer aylık dergisine abone olur kombine alır ve desteğini sürdürür buna karşılık olarak bi beklenti içinde olur bir başarı ister buna engel olmak isteyenide gördünüz işte bu şekilde law ederler. yıllarda sunıs ile dalga geçip durdunuz hatta ulubatlı hasana bile benzettiniz elin ecnebisini o bayrak orda açılırsa o taraftarda sahayada girer kadıköyüde yakar. futbol çağ atlamamıştır ülkemizde batıya özenmeyin bu kadar!!! benzin istasyonuda fenerbahçeli yöneticinindir, şikayetçi olmamıştır.
    Cevapla
  • efe eren 11 yıl önce Şikayet Et
    bu holiganlar serbest kalırsa asıl facia o zaman başlar. bu holiganları mahkeme nasıl serbest bırakıyor inanılır gibi değil. gözümüz görmese birşey diyemeyeceğiz, fakat polis arabalarının hali ortada, kırılan dökülen işyerleri ortada, parçalanan stad koltukları ortada.. üstelik soyuunma odası girişinde içeriye girmeye çalışan bir grup taraftar ellerinde sopa meşale ne varsa gözü dönmüş gibi saldırıyorlar, içeri girseler neler olacak allah bilir. bütün bunlar legal mi yani? 1 kişi tutuklanmış her zamanki adalet sistemi, günah keçisi bulunmuş yani bütün herşeyi o yaptı değil mi? yazık... bu sistem böyle gitmez, yapanın yanına kar kalan bir sistemde yarın gs'lisi bjklisi trabzonlusu bursalisi yapacak.
    Cevapla
  • recep recep 11 yıl önce Şikayet Et
    orantısız güç. maçın başlamasına 15 dk. kala stadın çevresinde eğlenen çoluk çocuk ailesi ile gelen insanların üzerine gaz bombalarıyla tomalarla saldıran polisten kimse söz etmiyor. taraftarlar polisle çatıştı, neden insanlar polisle karşı karşıya geldi peki basit bir holiganlık mı? bu görüntüler 1 mayısta olsaydı polis orantısız güç kullandı denirdi ama fenerli taraftar olunca holigan denip tribün terörü denilip geçiliyor. binlerce kişinin olduğu tribünlere gaz bombası atılır mı onca insan çıkışlara panik halinde kaçsa facia olsa ne olacaktı taraftarların sahaya inmesi faciayı önlemiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle