Tüzmen: Gelseydim 8 takim küme düşecekti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçimli olağaüstü genel kurulunda önce aday olan sonra da çekilen eski Bakan Kürşat Tüzmen, göreve gelmesi halinde şike ve teşviğe karışmış 8 takımı küme düşüreceğini söyledi.

Tüzmen: Gelseydim 8 takim küme düşecekti
Tüzmen: Gelseydim 8 takim küme düşecekti
GİRİŞ 16.05.2012 18:54 GÜNCELLEME 16.05.2012 19:58
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tüzmen, Fenerbahçe'yi de küme düşüreceğini, Fenerbahçeli olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yüzden kendisinin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasını istemediğini ve bu yüzden de adaylıktan çekildiğini iddia etti.

Samanyolu Haber TV'de canlı yayına katıl Kürşat Tüzmen, TFF Başkan adaylığından neden çekildiğini de açıkladı. Tüzmen, TFF Başkan adaylığı sırasında yaşadığı olayları şöyle anlattı:

"Başbakan Fenerbahçe'li olunca istersen geri çekme yani. Mecbur kaldım. Şimdi iki yol var ya Başbakan'a rağmen bu yola girmek. O da yanlış olur. Bu kadar zaman yol arkadaşlığı yapıyoruz. Beraber yola çıkmışız. Bize yakışmaz.

Daha sonra Bakan Suat Kılıç ile görüştüm. Dedim var mı birşey ne yapacaksınız. 'Biz öyle şeylere karışmıyoruz. Başbakanımız da karışma' cevabını alınca, diğer takımlardan arayanlar oldu. Ne kaybederim şimdi girelim dedim. Çok geçmeden 20.30'da cevap geldi. Genel Başkan Yardımcımız Haluk İpek beni yana yakıla arıyor. Abi bi gel dedi. Gittik partiye. Daha sonra 'abi sen çekil burdan' dedi. Biz de güvendik. Sayın Başbakan Fenerbahçe'li olduğu için Fenerbahçe'nin düşmesini istemedi."

"8 TAKIM DÜŞÜRECEKTİM"

"Federasyon başkanı olsaydım 8 takım düşürecektim" diyen Kürşat Tüzmen, "Ben tabi operatör doktor gelince 8 takım, 3 takım birinci ligten 5 takım 2 ligten düşürecektim ama Türk sporu Avrupa'da ve dünyada oynamaya devam edecekti." şeklinde konuştu.

FEDERASYON TAVUS KUŞU SEVENLER DERNEĞİ GİBİ

Federasyon'a sert eleştirilerde bulunan Tüzmen, "Şu anda tavus kuşu sevenler derneği gibi Federasyonumuz var. Bunlar etliye sütlüye karışmıyorlar. Sudan çıkmış balığa dönmüş durumdalar. Bunlarla zor iş. Herkes şimdi söylemeye başladı zaten. Üzülüyorum tabi. Biz olsaydık böyle olmazdı. Epeyde can acıtırdık onu söyleyeyim." dedi.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 14
  • ismail 11 yıl önce Şikayet Et
    nerede kaldı adaleti bunun . sorarım sizlere nerede kaldı adalet kalkınma partisinin adaleti, başbakan istedi diye zulüm yapılır mı? spordan sorumlu bakana soruyorsun o da ne buyurmuş "biz öyle şeylere karışmıyoruz "demiş pardon buyurmuş, evet beni akp den soğutan bu yanlışları oldu malesef eğer anadolu takımlarını birisi bu şike işine karışsaydı inanın kafası çoktan kopmuştu, daha da ileri gideyim şayet trabzon spor böyle bir olayın içinde olsaydı şimdi küme düşmüş 1.lige çıkmak için tırmalayıp duruyordu.belki bu yazımı editör beyfendi yayınlamaz ama ben yinede doğru olanları yazmaya, insanlar arasında konuşmaya devam edeceğim.
    Cevapla
  • nexuspower 11 yıl önce Şikayet Et
    yakışmadı sayın tüzmen. niye çekildin demezler mi adama. neyse yine de tüzmen tüzmendir. hastalığı için geçmiş olsun. bıyıklar da yakışmış bu arada. allaha emanet olsun. (büyük harfleri yazamıyorum. bilgisayardan kaynaklanıyor)
    Cevapla
  • Ali Gürbüz 11 yıl önce Şikayet Et
    tabi tabi. tabi sen gs lısın elbette böyle bir fırsatı kaçırır mısın. allah başbkanımızdan razı olsun.. böyle bir adaletsizliğe fırsat vermedi. 8-0 galip gelip şampiyon olduğunuzu 20:45 de kesin şampiyonuz demenizi türkiyede kimse unutmadı kürşat efendi.
    Cevapla
  • ahmet enes 11 yıl önce Şikayet Et
    yiyiyorsa önce o koltuğa oturacaksın.. padişah gibi yazıp çizmekle olmuyor.yiyiyorsa önce o koltuğa gel,sonra düşür.geçenlerde tv ye çıkmıştı.ayaydını nasıl dövdüğünü anlatıyor.böyle cahillerin ne işi var insanları yönetmekte.akp böyle adamları alarak oy kaybeder.
    Cevapla
  • umutsuz 11 yıl önce Şikayet Et
    papagan dolu burasi . cemaat ,cemaat, kilicdaroglu gibi komiksiniz baska bir sey bilmezmisiniz siz bu basbakandan da memnun degilseniz pes yani. adam hep size calisiyor yine de yaranamiyor nankörlük netmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle