İstanbul Truck Racing'de birinci belli oldu

Türkiye'de ilk kez düzenlenen FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası sezon açılış yarışı Istanbul Truck Racing by Renault Trucks'da 2 gün boyunca devam eden dört yarışta 2011'in şampiyon ismi Jochen Hahn birinciliği elde etti.

İstanbul Truck Racing'de birinci belli oldu
İstanbul Truck Racing'de birinci belli oldu
GİRİŞ 15.05.2012 17:01 GÜNCELLEME 15.05.2012 17:01

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Renault Trucks sponsorluğunda Spor Toto, Goodyear ve UN Ro-Ro katkıları ile organize edilen ''Istanbul Truck Racing'' organizasyonu 23 ülkeden 332 akredite medya mensubu tarafından takip edilirken, organizasyonu Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da izledi.

Cumartesi ve pazar günü, birbirinden bağımsız 9'ar turluk dört yarış şeklinde gerçekleştirilen ve 3 günde toplam 15 bin izleyici tarafından takip edilen organizasyonda Alman pilot Jochen Hahn dört yarışta da birinciliğin sahibi olurken, 5,5 ton ağırlığında bin 200 beygir gücündeki dev kamyonların birbirleri ile mücadele etti. 2011 Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonu Jochen Hahn son yarışın ödülünü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan aldı.

Aynı haftasonu gerçekleştirilen Türkiye Pist Şampiyonası 2'inci ayak yarışlarında cumartesi günü Maxi grupta Levent Kocabıyık, Super grupta Ayhan Germirli ve Grup bin 600'de de Egemen Civicioğlu, pazar günü Maxi grupta Ümit Ülkü, Süper grupta Kaan Gürgenç birincilikleri elde ettiler. Porsche 997 GT3'lere açık Vizio GT3 Challenge'da ise her iki gün de Yücel Özbek birinciliği kazanan isim oldu.

KAYNAK: AA