100 milyon TL'lik şampiyonluk

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki 6. ve son maçta Fenerbahçe ile deplasmanda golsüz berabere kalarak 18. kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, aynı zamanda büyük de bir maddi gelirin sahibi olacak.

100 milyon TL'lik şampiyonluk
100 milyon TL'lik şampiyonluk
GİRİŞ 12.05.2012 22:21 GÜNCELLEME 13.05.2012 07:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış
 

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki 6. ve son maçta Fenerbahçe ile deplasmanda golsüz berabere kalarak 18. kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, aynı zamanda büyük de bir maddi gelirin sahibi olacak.

Spor Toto Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan ve ligde elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primlerini kasasına koyan Galatasaray, şampiyonluk primi, kazandığı şampiyonluk sayısına göre alacağı prim, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını elde ettiği için buradan gelecek gelir ile yaklaşık 100 milyon lirayı aşkın bir gelir kazanacak.

-Gelir kalemleri-

Spor Toto Süper Lig'de mücadele ettiği için 11 milyon lira civarında ''ayak bastı'' parası alan Galatasaray, toplamda 24 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi oldu.

Sarı kırmızılı takım, şampiyonluk primi olarak 15 milyon, şampiyonluk sayısı nedeniyle de 17 milyon lira geliri hak etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanan sarı-kırmızılı takım, UEFA'dan gelecek yaklaşık 20 milyon lira gibi bir geliri de kasasına koyacak.

Elde edilen başarının, lisanslı ürün satışı ve kombine kartlara yansıması göz önüne alındığında, Galatasaray'ın şampiyonluk sonrası kasasına koyacağı gelir yaklaşık 100 milyon lirayı aşacak.

G.Saray kupayı Kadıkö'yde kaldırdı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 3
  • Musa Turan 11 yıl önce Şikayet Et
    ahmet doğru söylüyorsun ama... aması şu; insanlar eğlenecek, kendilerini mutlu edecek birşeyler arıyor. başka bir açıdan bakarsak spor böyle birşey işte, cebinde harçlığı da olmasa mutlu olabilecek birşeyler bulabiliyor.
    Cevapla
  • ömer 11 yıl önce Şikayet Et
    tebrik. 2 yıl önce 2 dakika şampiyon olduğunu zanneden fener geçen yıl işi sıkı tutup şansa yer vermeden türkiye ve dünyanın gözünün içine baka baka lider bitirdiğini zannetsede,tüm senaryolara rağmen bu yıl gs söke söke şampiyonluğunu ilan ettiğinden dolayı tüm gs takım ve taraftarını yıl boyu maçlarını yöneten ve rakipleri genelde 10 kişi ile tamamlatan hakemleri canı gönülden kutluyorum.(ts taraftarı)
    Cevapla
  • Ahmet Kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    kim kazandı. takımlar kazandı, futbolcular kazandı, tvler kazandı, gazeteler kazandı, reklam veren şirketler kazandı.... birtek ayağına ayakabı alacak fukara vatandaş eli boş bu işten... ama bakıyorum sokakta hoplayıp zıplayan da onlar... ey arkadaş bu malayani afaki ve boş işlerden ne zaman vaz geçeceksiniz.... ah insanoğlu o denli uzun mu kalacaksın ki bu dünyada boş işlerle meşgulsun.. binlerce hayret doğrusu.. binlerce hayretler...
    Cevapla