Güreşte, Dünya Kupası heyecanı

Türkiye'yi Londra Olimpiyatları'nda 5 sıklette temsil edecek Serbest Güreş Milli Takımı'nı, 12-13 Mayıs'ta, Azerbaycan'da yapılacak olan Dünya Kupası'nın heyecanı sardı.

Güreşte, Dünya Kupası heyecanı
Güreşte, Dünya Kupası heyecanı
GİRİŞ 10.05.2012 11:19 GÜNCELLEME 10.05.2012 11:19

Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yakup Topuz, olimpiyatlara kamplar ve katılacakları uluslararası turnuvalarla hazırlanacaklarını belirtti.

Topuz, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak Serbest Güreş Dünya Kupası'nı oldukça önemsediklerini ifade ederek, eksiklerini görmeleri açısından da iyi bir sınav olacağını söyledi. Topuz, ''Dünya Kupası'nda, dünyanın en iyi 10 ülkesi yer alacak. Sporcularımız olimpiyat vizesi alabilmek için çok yoğun çaba sarf etti, kilo düştüler ve yoruldular. Ancak, buna rağmen kupayı da almak istiyoruz'' dedi.

-''Çok üzülüyorum''-

Olimpiyat vize elemelerine de değinen Topuz, Türkiye'yi olimpiyatlarda serbest stilde 5 sıklette temsil edeceklerine dikkati çekti.

Topuz, 60 ve 74 kilolarda olimpiyat vizesi alamamalarının kendisini çok üzdüğünü söyledi. Son anda yapılan küçük hatalardan dolayı bu iki sıklette olimpiyatları kaçırdıklarını vurgulayan Topuz, şöyle devam etti:

''Bir serbest güreş ülkesi olarak bu iki sıklette gidilememesi beni çok üzüyor. 7 sıkletin 7'sinde de vize almak bize yakışırdı. Çok da güzel mücadele ettik. Hata ve bir kusur varsa bunun sorumlusu biziz. Bizim bir stil oluşturmamız lazım. Ne yapar Türk güreşçisi? İyi sarma takar, iyi künde atar, dalar, çok güzel el ense çeker. Budur Türk stili. Dünyaya biz bunu yaymışız, bizi böyle tanımışlar. Zamanla biz birilerine benzemeye çalıştık, sonuçta kendi stilimizi kaybettik. Sürekli antrenörler değişti bu da spora olumlu yansımadı.''

Dünya Kupası'na katılacak Serbest Güreş Milli Takımı'nda, şu sporcular yer alıyor:

55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Mustafa Kartal - Mahmut Bayoğlu, 66 kiloda Ramazan Şahin - Mustafa Koyuncu, 74 kiloda Yasin Bolat - Batuhan Demircin, 84 kilo İbrahim Bölükbaşı - Ahmet Bilici, 96 kiloda Serhat Balacı - Kenan Gör, 120 kilo Faruk Akkoyun - Rıza Yıldırım.