Galatasaray 2 Beşiktaş 2 - Fenerbahçe 3 Trabzonspor 1 Maç Yorumu

Galatasaray 2 Beşiktaş 2 - Fenerbahçe 2 Trabzonspor 1 Maç Özeti

Galatasaray 2 Beşiktaş 2 -  Fenerbahçe 3  Trabzonspor 1 Maç Yorumu
Galatasaray 2 Beşiktaş 2 - Fenerbahçe 3 Trabzonspor 1 Maç Yorumu
GİRİŞ 07.05.2012 13:13 GÜNCELLEME 07.05.2012 13:13

Fenerbahçe ile Galatasaray şampiyopnluk maçına çıkacak.
Süper Final'de heycan son haftaya kaldı. Şampiyonluk mücadelesi veren 2 ekip Fenerbahçe Trabzonspor'u 3 - 1 yenerken Galatasaray Beşiktaş ile 2 - 0 öne geçtiği maçta 2 - 2 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin evinde Galatasaray ile oynayacağı maç şampiyonluk maçı haline geldi. 3. lük mücadelesi veren Beşiktaş ve Trabzonspor'da bu skorlardan sonra aynı puana geldiler. Bu yüzden bu iki takım da 3. lük maçı için İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Galatasaray: 2 Beşiktaş: 2

Galatasaray şampiyonluk için mutlaka kazanması gerektiği maçta Beşiktaş'ı Melo ve Almedia'nın (k.k) attığı gollerle ilk yarıyı 2 -0 öne geçmesine rağmen 2. yarının son dakikalarında yediği gollerle maç biranda 2 - 2'ye geldi. Bu sonuçla Galatasaray puanını 47'a çıkararak Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 1'e inmiş oldu.

Maçın yorumu:

Galatasaray'ın erken gol bulması oyunun yönünü değiştirdi. Beşiktaş beraberlik için gerekli pozisyonlara giremeyince ilk yarının son dakikasında 2. golu bulan sarı kırmızılar iyice rahatlamış oldu.

İkinci yarıda Beşiktaş farkı indirmek için gerekli direnci gösteremeyince maç Galatasaray'ın istediği gibi geçiyordu. Ancak Holosko'nun golü hesapları bozdu. Daha sonra Ujfalosi kendi kalesine gol atınca Beşiktaş beraberliği yakalamış oldu. Kalan dakikalar Galatasaray için zor geçmeye başladı. Beşiktaş Holosko ile atak oynamaya devam etse de maç 2 - 2 bitti.

Trabzonspor: 1 Fenerbahçe:3

Fenerbahçe şampiyonluk yarışını son haftaya taşımak için kazanmak zorunda olduğu bir maça çıktı. Emre ve Bienvenu ile 2 -0 öne geçen Fenerbahçe ilk yarının son dakikasında golü yiyince ilk yarı 2 -1 sonuçlandı. Maçın kontrolünü elinde tutmayı başaranFenerbahçe 2. yarıda Baroni ile bir gol daha atınca maçı 3 - 1 kazanarak Cimbom ile puan farkını 1'e indirmiş oldu.

Maçın Yorumu:

Fenerbahçe maça hızlı başladı. 3. dakikada golü erken bulunca Avni Aker karıştı. Olaylar çıktı. Emre köşe atışı kullanırken taraftarların attığı maddeler futbolcuya isabet etti. Ama büyümeyince maça devam edildi. Sonra 2 - 0 öne geçen Fenerbahçe büyük bir avantaj yakaladım derken ilk yarının uzatmalarında yediği golle moralleri bozuk olarak soyunma odasına gitti.

İkinci yarı Fenerbahçe oyunu kontraol altına almayı başardı. Zaman zaman Trabzonspor atak oynasa da Fenerbahçe Baroni'nin golü ile 3 - 1 öne geçince iyice rahatladı. Kalan dakikalarda özellikle Burak ile farkı indirme çabası Trabzonspor'a yetmeyince Fenerbahçe maçı 3 - 1 kazanarak şampiyonluk iddiasını son maça bırakmış oldu.

Şimdi ne olacak?

Fenerbahçe yenip Galatasaray berabere kaldığı için aradaki puan farkı 1'e inmiş oldu. Son hafta birbirleri ile karşılaşacak olan 2 takım Şampiyonluk maçına çıkacak. Fenerbahçe evinde Galatasaray'ı yenerse 2 puan öne geçecek ve şampiyon olacak. Beraberlikte ya da Galatasaray'ın galibiyetinde ise Galatasaray şampiyon olacak.

Süper Final'de 3. olan takım Avrupa Ligine direk gidecek. 4. olan takım ise Süper Final Avrupa Ligi Grubu 1. ile Avrupa Ligi'ne katılmak için play off oynayacak. İşte 3. olmak için mücadele veren Beşiktaş ile Trabzonspor da birbirleri ile karşılaşacak. Trabzon ve Beşiktaş 32 puanda. Normal sezonda Beşiktaş'a yarım puan eklenmişti. Bü yüzden İnönü Stadı'nda oynanacak maçta Trabzonspor yener ya da maç berabere biterse 3. olarak Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmiş olacak. Beşiktaş ise 3. olmak için Trabzonspor'u evinde yenmek zorunda... 4. olan takım SüperFinal Avrupa Ligi Grubu 1. ile Avrupa Ligi'ne katılmak için Play Off oynayacak.

MİLLİYET