Tunca Nehri'nde kano seferi düzenlendi

Tunca Nehri'nde ilk kez kano seferi düzenlendi.

Tunca Nehri'nde kano seferi düzenlendi
Tunca Nehri'nde kano seferi düzenlendi
GİRİŞ 27.04.2012 13:00 GÜNCELLEME 27.04.2012 13:00

Bünyesinde barındırdığı dağcılık, bisiklet, kayak, kano, oryantiring dallarını Edirne ve Trakya'da yaygınlaştırmaya çalışan Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Tunca Nehri'nde ilk kez kano seferi gerçekleştirdi.

İki Bulgar sporcunun da eşlik ettiği 10 kişilik grup, Tunca Nehri'nin Türkiye sınırları içindeki 40 kilometrelik bölümünün 35 kilometresinde kanoyla kürek çekti.

EDOSK üyesi Bülent Bacıoğlu, yaptığı açıklamada, nehirlerde turizm odaklı sportif faaliyet fikrini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tunca ve Meriç Nehri'nin birleştiği noktanın doğa ve tarih parkı olarak oluşturulması durumunda bunun hem spora hem de kente büyük katkıları olacağını düşündüklerini ifade eden Bacıoğlu, ''Başka yerlerde olmayacak kadar büyük potansiyele sahip bu bölgede taşkınlardan zarar görmeyecek şekilde Tunca Nehri ve çevresi, Meriç Nehri ile birleştiği yerden Tavuk Ormanı sınırlarına kadar tarihi alanların ön plana çıkacağı doğa ve tarih parkı olarak projelendirilmelidir. Bu Edirne için önemli ve gerekli bir turizm atılımı olur'' diye konuştu.

Bülent Bacıoğlu, kano gezintileri sırasında zaman zaman çevre kirliliklerine şahit olduklarını dile getirerek, bu evsel ve tarımsal kirlilik sorunlarının çözümü için harekete geçilmesi gerektiğini de kaydetti.

KAYNAK: AA