Aydınus'un gizli görüşmesi kamerada iddiası

Aykut Kocaman ve Ali Yıldırım’ın devre arasında Hakem Fırat Aydınus’la yaptığı uzun görüşmenin kayıtları olduğu iddia edildi.

Aydınus'un gizli görüşmesi kamerada iddiası
Aydınus'un gizli görüşmesi kamerada iddiası
GİRİŞ 25.04.2012 12:30 GÜNCELLEME 25.04.2012 12:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Orçun Ateş'in haberi

Aykut Kocaman ve yönetici Ali Yıldırım’ın dev derbinin devre arasında Fırat Aydınus’u etki altına aldıkları ileri sürülmüştü. İki Fenerbahçeli’nin, maçın hakeminin koluna girdiği ve bu görüntülerin de güvenlik kameralarına yansıdığı ifade ediliyor. Kayıtları izleyince adeta küplere binen Galatasaraylı bazı yöneticilerin “Bunları federasyona yollayalım” dediği öğrenildi.

Galatasaray’ın Beşiktaş’ın direncini kırdığı golün ofsayt çıkması Siyah-Beyazlıları ayağa kaldırmıştı. Beşiktaş bir hafta sonra bu kez Trabzonspor’dan ofsayt pozisyonunda gol yemiş ve sinirler iyice gerilmişti. Arena’daki dev derbinin ardından bu kez ayağa kalkan Galatasaray oldu.

Sarı kart konuşuldu iddiası

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Asbaşkanı Ali Yıldırım’ın devre arasında hakem Fırat Aydınus ile yaptığı belirtilen sıcak sohbet Sarı-Kırmızılıları kızdırdı. Bu sohbette özellikle Caner’in ilk yarıda gördüğü sarı kartın konuşulduğu bildirildi. Bu futbolcunun ikinci yarıda Elmander’e arkadan yaptığı harekette sarı kart ve ardından kırmızı kart çıkmamasını, Galatasaraylı yöneticiler devre arasındaki o sohbete bağladı.

Koridorda 3’lü volta

Ancak dün ortaya başka detaylar da çıktı. Söz konusu sohbetin TelekomArena’nın güvenlik kameralarına yansıdığı öğrenildi. Detaylı görüntüleri izleyen Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, Kocaman ve Yıldırım’ın hakem Fırat Aydınus’un koluna girdiğini ve bu üçlünün koridordo iki tur attığını gördükleri belirtildi. Bazı yöneticilerin “Görüntüleri Futbol Federasyonu’na yollayıp şikayetçi olalım” dediği de ifade edildi.

Yayıncı kuruluş göstermişti

Bu arada derbinin devre arasına girilirken Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın Fırat Aydınus ile olan bir diyaloğu yayıncı kuruluşun kamerealarına da yansımıştı. Görüntülerde soyunma odasına gitmek üzere çıkış tüneline yaklaşan Aydınus’a tünelin girişinde bekleyen Kocaman “Hocam bari senyapma” diyerekCaner’in ilk yarıda gördüğü kart nedeniyle serzenişte bulunmuştu.

Hakem hocası Ertuğrul Dilek pozizyonları yorumlamıştı

5. DAKİKA: MELO’NUN Alex’e yaptığı hareket fauldü. Pozisyonda sarı kart çıkarılmalıydı.

6. DAKİKA: MELO bir pozisyon sonra hakemi alkışladı. Sarı kart doğru karardı. Ama 5. dakikadaki kart olsaydı, ikinci sarıdan kırmızı kartla atılırdı. Hakem maçın başlarında iki takımın da dengesini bozmamak istediği için bu kartı çıkaramadı.

31. DAKİKA: CRISTIAN ceza sahası içinde Selçuk’a dengesizce arkadan hareket yaptı. Kayarak müdahale etti. Penaltı kararı verilse hiç kimse “Niye verdin” diyemezdi.

67. DAKİKA: CANER, Elmander’e arkadan müdahale etti. Faul kararı doğruydu ama sarı kartı dagörmeli, ikinci sarı karttan oyundan atılmalıydı. Ancak Aydınus, Caner’i oyunda tutarak hata yaptı.

HABERLERDE SEYREDERİZ

MHK Başkanı Zekeriya Alp, derbi sonrası hakem Fırat Aydınus’la ilgili bir şikayet almadığını söyledi. “Eğer kamera görüntüleri varsa bunu zaten haberlerde izleriz” dedi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Fırat Aydınus hakkındaki iddiaları gazeteniz BUGÜN’e değerlendirdi. Alp, konuk ekibin 2-1’lik galibiyetiyle biten Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından hakem Fırat Aydınus’un kendisine herhangi bir şikayette bulunmadığını söyledi.

Maç raporları temiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Asbaşkanı Ali Yıldırım’ın, devre arasında Aydınus’a baskı kurduklarına dair gelen bir raporun olmadığını vurgulayan MHK Başkanı Alp, ilginç bir ifade daha kullandı ve “Tespit edilen kamera görüntüleri gerçekten varsa haber bültenlerine kadar yansır. Kimse kendisini yormasın zaten haberlerde izleriz” diye konuştu. Hakemine güvenen Alp, Arena’da maçı izleyememesine neden olan olayla ilgili de konuştu. Kendisine verilen biletin protokolden değil, hemen ön taraftaki VIP tribünden olması nedeniyle evine döndüğünü ifade etti. Galatasaraylı taraftarların arasında maç izlemeyen Alp, “Protokol tribününde 4- 5 sıra vardı. Protokol’un önünde bir set ve hemen önünde bana bilet verilen VIP tribün vardı. Orada Galatasaraylı taraftarlar yer alıyordu. Oturmadan evime gittim” dedi.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 3
  • Teamo 11 yıl önce Şikayet Et
    o bunu hep yapıyor.... Fener gizli görüşmeler olmadan yeni malatya sporu bile yenemez....
    Cevapla
  • Samil Bayram 11 yıl önce Şikayet Et
    Kamera görüntülerine gerek yok.. Biz her fenerin her maçında hakem korumasını sahada görüyoruz zaten.Mevcut şikeden sıyrılmasınıda malesef Başbakanın konuşmasına bağlıyorum, Demirören Fenerbahçesi için alacakları karar için artık çekincesi kalmadı.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    Şampiyonluğu kaybedecekler şimdiden bahanesini üretiyorlar. .....Hadeee hadeeee!!!! anca gidersiniz? geçen sene Fenerbahçenin anasının ak sütü gibi kazandığı kupaya Trabzon el koymaya kalkıyor,şimdi GS baktılarki şampiyonluk gidecek kupaya dışardan oyunlarla el koymaya kalkıyorlar?.
    Cevapla