Taha Akgül, olimpiyat vizesi aldı

Güreşte, Avrupa Kıtası olimpiyat kota müsabakalarında serbest stil 120 kiloda mindere çıkan Taha Akgül, sıkletinde finale kalarak Londra Olimpiyat Oyunları için vize aldı.

Taha Akgül, olimpiyat vizesi aldı
Taha Akgül, olimpiyat vizesi aldı
GİRİŞ 21.04.2012 18:43 GÜNCELLEME 21.04.2012 18:43

Sıkletinde Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Akgül, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki müsabakalarda maç yapmadan ''bay'' geçtiği ilk turun ardından ikinci turda Ermeni rakibi Ruslan Basiev'i 2-0 (3-0/2-0) yenerek yarı finale yükseldi.

Taha Akgül, yarı final karşılamasını ise Rumen Daniel Chintoan ile yaptı. Türk güreşçi, ilk devresini 4-0, ikinci devresini de 3-1 kazandığı karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak adını finale yazdırırken, bu başarıyla birlikte Londra Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi de garantiledi.

Sofya'daki kota müsabakalarında serbest stilde Akgül ile birlikte 3 milli güreşçi olimpiyat vizesi almış oldu. İlk gün 55 kiloda Ahmet Peker, 84 kiloda ise İbrahim Bölükbaşı olimpiyatlara katılmaya hak kazanmıştı.

Serbest stilde 96 kiloda Serhat Balcı ise Eylül ayında İstanbul'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda dereceye girerek, Londra biletini almıştı.