Efsanelerin takımı 2. Lig'e düştü

Türk futboluna Hakan Şükür, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman ve Tuncay Şanlı gibi önemli yıldızları kazandıran Sakaryaspor, TFF 1. Lig'deki mücadelesini kaybederek, Spor Toto 2. Lig'e düştü.

Efsanelerin takımı 2. Lig'e düştü
Efsanelerin takımı 2. Lig'e düştü
GİRİŞ 19.04.2012 13:00 GÜNCELLEME 19.04.2012 13:00

Maddi imkansızlıklar nedeniyle transfer yapamayan ve 13 maçtır galip gelemeyen Sakarya temsilcisinin, Çaykur Rizespor maçındaki 1-0'lık mağlubiyetin ardından ligden düşmesi kesinleşti.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle, ağırlıklı olarak altyapı oyuncularından oluşan kadrosuyla onur mücadelesi veren yeşil-siyahlı ekip, sezona TKİ Tavşanlı Linyitspor karşısında, sahasında aldığı galibiyetle başladı. Bu maçın ardından 13 karşılaşmada galibiyet yüzü göremeyen Sakarya temsilcisi, kötü sonuçların ardından puan cetvelinde tehlike bölgesine geriledi.

Teknik Direktör Şaban Yıldırım ile çıktığı İstanbul Güngörenspor, Kayseri Erciyesspor ve Giresunspor maçlarını kazanan yeşil-siyahlı ekip, topladığı 9 puanla ligde kalma umutlarını artırdı.

-İkinci yarıda galibiyet yüzü görmedi-

Erdal Taşkın'ın başkanlığındaki Sakaryaspor, üst üste aldığı 3 galibiyetin ardından, devre arasında transfer yasağını kaldırmak için yoğun çaba harcadı. Tüm çabalara rağmen transfer yasağını kaldırmak için gerekli ödemeyi yapamayan yeşil-siyahlı ekip, bu süreçte Zafer Aydoğdu ve Yunus Akman'ı da kadrosunda tutamadı.

Ligin ikinci yarısına, kümede kalma parolasıyla giren Sakaryaspor, bu hedef doğrultusunda çıktığı TKİ Tavşanlı Linyitspor, Boluspor, Bucaspor ile Akhisar Belediye Gençlik ve Spor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Evinde konuk ettiği Boluspor karşısında sahadan 7-2 mağlup ayrılan Sakarya temsilcisi, aldığı tarihi mağlubiyetin ardından düşüşe geçti.

-Yılmaz Vural da galibiyete hasret kaldı-

Sahasında oynadığı Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçından da mağlubiyet alan yeşil-siyahlı ekip, Teknik Direktör Şaban Yıldırım ile yollarını ayırdı.

Ligde kalmak amacıyla Teknik Direktör Yılmaz Vural ile anlaşan Sakaryaspor, Vural'ın yönetiminde çıktığı 5 maçta yalnızca 2 puan toplayabildi. Tecrübeli teknik adam ile çıktığı Konyaspor, Adanaspor, Denizlispor, Göztepe ve Karşıyaka maçlarında sahadan mağlubiyetlerle ayrılan yeşil-siyahlı ekip, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kartalspor ve Elazığspor karşısında ise 1 puana razı oldu.

Son olarak Çaykur Rizespor karşısına ligde kalma umutlarını korumak için sahaya çıkan yeşil-siyahlı ekip, bu maçta da mağlup oldu ve küme düştü.

Sakaryaspor, gelecek yıl Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek.

KAYNAK: AA