Potada derbi heyecanı

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park ile Beşiktaş Milangaz, 25. haftanın son maçında pazartesi akşamı karşı karşıya gelecek.

Potada derbi heyecanı
Potada derbi heyecanı
GİRİŞ 02.04.2012 17:08 GÜNCELLEME 02.04.2012 17:08

Ligde zirve mücadelesi veren ezeli rakipler arasındaki derbi, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV 3'ten naklen ekranlara gelecek.

Derbide, anlaşma uyarınca konuk Beşiktaşlı taraftarlar salonda yer alamayacak.

Kendi seyircisi önünde oynamanın avantajını kullanacak Galatasaray Medical Park, rakibini yenerek zirvede 21 galibiyetli Anadolu Efes'i yalnız bırakmak istemiyor. Ligde şu ana dek 24 maçta 20 galibiyet ve 4 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, maç eksiğiyle 3. sırada yer aldı. Rakip potalara şu ana dek 1976 sayı atan Galatasaray Medical Park, kendi potasında ise 1700 sayı gördü.

Maç öncesi takviye yaptılar

Galatasaray Medical Park, zorlu Beşiktaş Milangaz maçı öncesi kadrosuna takviyede bulundu.

Hafta içinde İtalya'nın Lottomotica Roma takımından Boşnak skorer oyun kurucu Nenad Djedovic'i transfer eden sarı-kırmızılı ekip, derbi öncesi skor gücünü artırdı.

Beşiktaş Milangaz, Banvit yenilgisini telafi etmeye çalışacak

Derbi mücadelesinde Galatasaray Medical Park'ın karşısına çıkacak Beşiktaş Milangaz ise geçen hafta üst sıralarda bulunan Banvit karşısında aldığı yenilgiyi yarın telafi etmeye çalışacak.

Bu sezon sakat oyuncular konusunda büyük sıkıntı yaşayan ve son maçlarda bunu daha fazla hisseden siyah-beyazlı ekip, Galatasaray Medical Park'ı yenerek zirveden kopmamayı hedefleyecek.

Ligde 24 maçta 18 galibiyet ve 6 yenilgi alan Beşiktaş Milangaz, 5. sırada kendine yer buldu. 24 karşılaşmada 2 bin 52 sayı üreten siyah-beyazlı takım, 1835 sayı da yedi.

Arroyo'nun durumu

Bu sezon sakatlıklar nedeniyle çok sıkıntı çeken siyah-beyazlı takımda oyun kurucu Carlos Arroyo'nun durumu merakla bekleniyor.

FIBA EuroChallenge Kupası'nda çeyrek finalde Almanya'nın Artland Dragons takımıyla İstanbul'da yapılan maçta sağ arka adalesinde yırtık olduğu ve bu nedenle 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Porto Rikolu oyun kurucu takımla çalışmalara başladı.

Bu sezon 3. maç olacak

Galatasaray Medical Park ile Beşiktaş Milangaz yarın yapacakları karşılaşmayla bu sezon 3. kez karşı karşıya gelmiş olacak.

İki takım daha önce Beko Basketbol Ligi'nde ve Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli Finali'nde karşı karşıya gelmişti. Beşiktaş Milangaz, bu iki maçta rakibine üstünlük kurmayı başarmıştı. Ligde Galatasaray Medical Park'ı 73-65 yenen siyah-beyazlı ekip, kupa maçını da 76-67 kazanma başarısı gösterdi.

KAYNAK: AA