Başbakan'dan İnönü'ye onay çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in görüşmesinden İnönü'ye onay çıktı. Stadın yapımına Mayıs ayında başlanacak.

Başbakan'dan İnönü'ye onay çıktı
Başbakan'dan İnönü'ye onay çıktı
GİRİŞ 24.02.2012 04:56 GÜNCELLEME 24.02.2012 04:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Beşiktaş camiasının uzun yıllardır beklediği haber sonunda geldi. İnönü Stadı'nı yıkıp yerine daha modern bir stat yapmayı planlayan siyah-beyazlı yönetimin hazırlattığı yeni projeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan onay çıktı. Uzun uğraşlar sonunda Anıtlar Kurulu'ndan alınan iznin ardından, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in Başbakan ile bir araya geldiğinde stat konusunun da konuşulduğu ve 35 bin kişilik bir stat için Başbakan'dan onay aldığı öğrenildi.

İşte yeni statla ilgili merak edilenler:

* 45 bin kişilik proje, 35 bin kişiye inecek.

* Olimpiyat standartlarına uygun yeni stat, şimdiki yükseklik geçilmeden, zemin zaten deniz seviyesinde olduğu için daha fazla aşağı inilmeden yapılacak.

* Mevcut çizimlerden farklı bir çalışma yapılıyor. Mevcut maketlerden en önemli farklar; tamamının üzeri kapatılacak, mevcut maketteki otel ve alışveriş merkezi yeni projede yer almayacak.

* Stat yaklaşık 35 metre içeri çekilecek ve cephe çevreye daha uyumlu hale getirilecek. Bu sayede Dolmabahçe'den Maçka'ya çıkan cadde yeraltına alınacak.

* 18 ayda tamamlanacak inşaat için Mayıs'ta kazma vurulacak ve inşaat 'yap-işlet-devret' modeliyle yapılacak. Bölüm bölüm değil, toptan yıkılıp yapılacak.

YAPIMI 18 AY SÜRECEK

Kapasitesi 45 bin kişiden 35 bin kişiye indirilecek olan stat için ilk kazma Mayıs ayında vurulacak. Yaklaşık 35 metre içeri çekilecek ve çevreye daha uyumlu hale getirilecek olan yeni İnönü Stadı'nın yapımının yaklaşık olarak 18 ay sürmesi bekleniyor.

KAYNAK: (SABAH)
YORUMLAR 9
  • ahmet yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    sağolasın başbakanım STAD 45 BİN KİŞİLİK OLSUN. beşiktaş taraftarı olarak bizlerde yenı stadımıza kavuşacağız. yorum yapan arkadaşlara gelince inönü stadının yerı beşiktaşın stadımızı yapacağız tabikide. zamanında yapılan gökdelen sarayın görünümünü bozmuyorda stadmı bozakcak STAD KAPESİTESİ 45BİN KİŞİLİK OLSUN
    Cevapla
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Eni boyu. Eni boyu şekli şemali belli bir alanda yirmi iki kişinin küre şeklinde meşin den yapılmış bir nesnenin ardından saat lerce deli gibi koşarak onu iki adet dikili direğin arasına sokmak amanım bu insana ne kadar çekici gelirmiş pes doğrusu.Üstelik bu garip uğraş insan ların ölümüne dahi neden olmaktadır.Ga riplikler diz boyu ne diyelim.Allah akıl fikir versin fanatiklerine.Karan lığa doğru yol almak işte buna denir.
    Cevapla
  • fatih 12 yıl önce Şikayet Et
    Bunun adı tribünlere oynamaktır. O cadde üzerine ve o sarayın yanına o stadı yaptırmanın başka bir anlamı yoktur.
    Cevapla
  • okan uzun 12 yıl önce Şikayet Et
    bos islerle ugrasin. bu ulkede baska bir sey kalmadi stat yapin baska isi yokmu bu devletin stat isine demi devlet baksin bu devletin akli dengesi bozuldu bence,doktora gorunmesi lazim der hal.ulkenin her yerine tiren yolu vurulsun once.
    Cevapla
  • oktay 12 yıl önce Şikayet Et
    kıskanmayın. başbakanı kimden izin alınacak indire gandi kemalden mi yoksa 2+2 5 eder diyen bahçeliden mi:)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle