Petkim'in konuğu Trabzonspor

Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, basketbol takımları Aliağa Petkim ile Beko Basketbol Ligi'nde bu hafta Trabzonspor karşısında mutlaka galip gelmek istediklerini belirtti.

Petkim'in konuğu Trabzonspor
Petkim'in konuğu Trabzonspor
GİRİŞ 23.02.2012 14:46 GÜNCELLEME 23.02.2012 14:46

Aliağa Petkim, Beko Basketbol Ligi'nde, Türkiye Kupası nedeniyle verilen bir haftalık aranın ardından 26 Şubat Pazar Günü Trabzonspor'u konuk edecek.

Trabzonspor'u yenerek ligde play-off iddiasını sürdürmek isteyen Aliağa Petkim, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Aliağaspor Başkanı Eren, Trabzonspor maçına ilişkin yaptığı açıklmada, salon ve seyirci avantajını kullanarak, Tofaş galibiyetinin ardından Trabzonspor'u da yenmek istediklerini ifade etti.

Trabzonspor'u yenecek güçte olduklarını dile getiren Eren, şunları söyledi:

''Takımımızın 17 haftalık performansında memnunuz. Bu sezon mutlaka play-off oynayarak bir ilki başarmak istiyoruz. Takımımızda her şey yolunda. Pazar günü evimizde oynayacağımız Trabzonspor maçını mutlak kazanmak istiyoruz. Saha avantajımızı kullanarak seyircimizin de desteği ile kazanacağımızı düşünüyorum. Taraftarlarımızın her zaman olduğu gibi salonumuzu doldurması bekliyorum.''

'Hakem hatası yaşamak istemiyoruz'

Eren, takım olarak özellikle büyük maçlarda hakem hataları yaşadıklarını ve hakemlerin takdir haklarını büyük takımlardan yana kullandıklarını savundu.

Kulüp olarak kısıtlı bir bütçeyle Türk basketboluna renk katmaya, basketbolun yaygınlaşmasına çalıştıklarını dile getiren Eren, ''Hakemlerden adil olmalarını ve gördüklerini çalmalarını, düdük çalarken büyük küçük ayrım yapmamaları en büyük dileğimiz. Alın terimizin yanlış düdüğe kurban edilmesine seyirci kalamayız. Maçlarımızda hakem hatası yaşamak istemiyoruz'' dedi.

Öte yandan Anadolu Efes ile oynadığı maç, kural hatası nedeniyle tekrar edileceği için şu anda bir maçı eksik olan yeşil-beyazlılar, geçen sezon bir dönem Aliağa Petkim'i çalıştıran Halil Üner'in başında olduğu Trabzonspor ile 26 Şubat Pazar günü Enka Spor Salonu'nda saat 16.00'da karşılaşacak.

Aliağa Petkim, ligde 19. hafta maçları öncesi 26 puanla 9. sırada yer alırken, rakibi Trabzonspor ise 22 puanla 15. sırada bulunuyor.

KAYNAK: AA