Aziz Yıldırım'ın şike dediği 2 maç!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kendilerini şike dolayısıyla değil dolandırıcılık suçundan tutuklandığını söyledi.

Aziz Yıldırım'ın şike dediği 2 maç!
Aziz Yıldırım'ın şike dediği 2 maç!
GİRİŞ 16.02.2012 15:10 GÜNCELLEME 16.02.2012 15:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şike ile alakalı olarak değil de kendisinin dolandırıcılık suçundan tutuklandığını söyledi.

Yıldırım, "Bu olay şike olayı değildir, öyle bir savunma yapacağım ki herkes çok şaşıracak" dedi.

Aziz Yıldırım, "Geçen sezon oynanan Galatasaray-Trabzonspor ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarına bakın" diye konuştu.

YILDIRIM DURUŞMAYA VERİLEN ARADA SORULARI CEVAPLADI

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin görülen davanın tutuklu sanıklarından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''Ne şikesi? İş sadece şike olsaydı başka kulüpler de dinlenirdi'' dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonunda görülen duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme yaklaşan Yıldırım, burada bir sandalyeye oturarak, gazetecilerle sohbet etti.

Burada sadece iddianamenin okunduğunu, başka bir şey olmadığını ve savunmasına Olgun Peker'den sonra salı günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında başlayacağını belirten Yıldırım, hem yazılı, hem sözlü olarak savunma yapacağını söyledi.

Bir gazetecinin ''Savunmanız kaç sayfa?'' diye sorduğu Yıldırım, ''Herkes bir şey atıyor. Henüz tam belli değil. Benim haberim ve bilgim olmadan bir şeyler yazılıp çiziliyor'' dedi.

Gazetecilere de sitem eden Yıldırım, ''Uyanın, uyanın artık'' diye konuştu.

Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının, Trabzonspor ile takımlarının yaptıkları maçlar öncesi, Fenerbahçe'nin şampiyon olmaması için kendi takımlarının Trabzonspor'a yenilmesi yönünde SMS attıklarını öne süren Yıldırım, şunları kaydetti:

''30 bin kişi mesaj atmış. Galatasaray Başkanı da söyledi ama bunu kimse dikkate almadı. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a göre beni evden aldılar. Dolandırıcılık ve çete dolayısıyla... Adreste bulunamayanlar var. Bu kişileri neden bulmak istemediler? Bunları bir araştırın. Açık açık bu hadise şike değil, başka bir şey... Beni dinlemeye hangi tarihte başladılar? Ne şikesi? İş sadece şike olsaydı, başka kulüpler de dinlenirdi.''

''Arkasında siyasal bir şey mi var?'' diye sorulan Yıldırım, ''Bilmiyorum araştırın biraz'' cevabını verdi.

Yıldırım, bir gazetecinin ''İş hayatınızla ilgili olabilir mi?'' diye sorması üzerine de ''Yok öyle bir şey'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım, duruşmayı izlemeye gelen eski sporcu ve gazeteci Ömer Güvenç'e hitaben ''Şikeyi en iyi sen bilirsin, çünkü eski futbolcusun'' dedi.

Başka bir soru üzerine Fenerbahçe'nin çok iyi gittiğini söyleyen Yıldırım, ''Bu haftaki Fernerbahçe-Sivasspor maçında her iki takımın bayanları beraber otursun ve bayrak sallasın. Bu ülkenin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, davanın tutuksuz sanığı Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş'e hitaben ''Braga maçı için Beşiktaş'ı tebrik ediyorum'' dedi.

Aziz Yıldırım, duruşmayı izlemeye gelen yeğeni Cansu Yıldırım'a el sallayarak hal ve hatırını sordu.

Tutuklu sanık Olgun Peker de gazetecilerin bulunduğu bölüme gelerek, ''Benim savunmamda çok bilinmeyen şeyler olacak. Çok dikkatlice takip edin. Bilmediğiniz çok şey var. Pazartesi günü her şeyi açıklayacağım'' diye konuştu.

TRT spikerlerinin dönüşümlü olarak iddianameyi okuduğu duruşmaya, daha sonra öğle arası verildi. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Bahadır Bahadıroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Gs-Ts Maçı. Adam 18 de 4 kişi arasından geçip gol atıyor. Şikenin has ı var bu maçta. Para mara yok gönül şikesi.
    Cevapla
  • israfil yücetepe 12 yıl önce Şikayet Et
    Yersen. karabük:0 FB: 1 karambole bir golle sonuç: ŞİKE karabük:0 TS: 4 sonuÇ: TEMİZ
    Cevapla
  • ibrahim yildiz 12 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapanlar biraz Allah korkusu varsa gerçekleri söyleyin.. her iki takımında maçlarını hatırlayın.fenerinde trabzonunda.söyleyin fenere tam kadro çıkanlar trabzona 4 eksikle 6 eksikle çıktılar.işte şike budur.ve sahaya yansımıştır.bir Allahın kuluda çıkıp demiyor ey bucaspor ey karabük ey bjk(q7 oynamadı)neden sahaya bebelerle çıkyorsunuz.fenerede o şekil çıkn o zaman.ha o zamanda trabzon lobisi ortalığı ayağa kaldırırdı.gerçekleri yazın sahaya yansıyanları.düşününde biraz utanın.
    Cevapla
  • hüseyin köse 12 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler zorunuzamı gitti beyler-bayanlar. bunu bütün türkiye anladı ama bazı zıt olan fanatikler anlamadı hala bir kişi üzerinden yorum yapıyorlar gözlerinde at gözlüğü sporla alakası olamayan sadece maça gittiğinde elinde bıçak ve satır şiş gibi aletlerle maça giden fanatik terör yapan kitleden ibaret adam mahkemeye çıktı açıklamalarda bulunuyor hala aynı gözle bakılıp hala bir kişi hakkında yorumlar oluyor yazık bu ülkeye ve milletine bu tür yorumda bulunanların bizlerin gözünde esad dan bir farkı yok... insanları başka şeylere yaklaştırmayın...
    Cevapla
  • kemal gürbüz 12 yıl önce Şikayet Et
    sen önce kendine bak!. Aziz Yıldırım iyice sıkışmışa benziyor ki,yanına diğer kulüpleri çekmeye çalışıyor.Aziz Yıldırım'a sormak gerekiyor:Ben önceleri maçın sahada kazanıldığını sanıyordum ancak sonra maçın masa başında kazanıldığını öğrendiğini söylemişsin.Sen konuşacaksan bu sözün açıklamasını yapsan çok daha iyi olur kanısındayım.Sen şu soruya cevap versen yeterli olur:2010-2011 sezonunda Fb kulübü başkanı olarak şike yaptın mı yapmadın mı?Yanına arkadaş bulmaya çalışman bu olayı masumane bir şekle dönüştürmeye çalışmanla eşdeğer bir harekettir.Sen bu işi herkesin yaptığını iddia ediyorsan bunu ispat etmekle mükellefsin.Ben şike değil dolandırıcılık yaptım demek de çok masum bir iş yaptığını göstermez.Sen şike yapmadım diğer takımlar yaptı diyorsun ancak Fb'yi bir şekilde şampiyon yapıyorsun.Burada bir tezat yok mu?Aslında telefon görüşmelerinin herşeyi açıkladığını sen de biliyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle