Kendi rekorunu kırması için çalıştırıyor

Türkiye rekortmeni atlet Çağlar Kahramanoğlu, antrenörlüğünü yaptığı genç atlet Batuhan Buğra Eruygun'u kendi rekorunu kırması için Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na hazırlıyor.

Kendi rekorunu kırması için çalıştırıyor
Kendi rekorunu kırması için çalıştırıyor
GİRİŞ 15.02.2012 11:45 GÜNCELLEME 15.02.2012 11:45

Fenerbahçe Kulübü'nün sporcusu olan 30 yaşındaki Kahramanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ayından beri çalıştırdığı 20 yaşındaki Batuhan'ın, 60 metre engellide Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kendi rekorunu kıracağını iddia etti.

Çağlar Kahramanoğlu, İstanbul'da 60 metre engellide dünya şampiyonu olacak atletin 7.45-7.50'lik derece elde etmesini beklediğini belirterek, ''Batuhan'dan 7.85-7.90 koşmasını bekliyorum. 60 metre engellide Türkiye rekoru 8.01 ile bana ait. Benim rekorumu da kıracak. Dünya Şampiyonası'nda liderlerle kıyasladığımızda bu derece zayıf kalıyor. Ama Batuhan, gelecek vaat ediyor. Bu Dünya Şampiyonası'nda tur atlaması büyük başarı olur. Türkiye'de şimdiye kadar böyle bir sporcu çıkmadı'' diye konuştu.

Batuhan ile hem antrenör-sporcu ilişkileri olduğunu hem de birbirlerine rakip olduklarını anlatan Kahramanoğlu, ''Antrenör sporcu olarak ilk kez bu yaz yapılacak yarışlarda birbirimize rakip olacağız. Büyüklerde Türkiye rekorları bende. Bir iki yıl içinde o da ben de birbirimizi kamçılayarak, daha iyi dereceler yapacağız. Bazı insanlar 'Bu nasıl iş, seni geçerse, kıskanmıyor musun?' diyor, ama kıskanmıyorum. Bugün Batuhan kırmazsa yarın başkası kıracaktır'' ifadelerini kullandı.

Kısıtlı imkanlarla, zor şartlarda Dünya Şampiyonası'na hazırlandıklarını vurgulayan Kahramanoğlu, şunları kaydetti:

''Şu zamana kadar 5 aylık dönemde 1 tane dağ kampı, 1 ay kum kampı yapıp, 1 ay salonda, 1 ay sıcak iklimde çalışsaydık, son ayda da 4-5 tane uluslararası yarış koşmuş olsaydık, Batuhan daha büyük hedefleri olan bir sporcu olurdu. Beş ay boyunca federasyon 20 günlük 1 kamp verdi. Salon yarışmalarının hiçbirine gidemedik. Federasyonun elinde bir bütçe var. Bunu kendi istediği sporculara ayırıyor. Biz ne kadar kendi derdimizi anlatsak da onlar buna bakmıyor, sadece dereceye bakıyor. Bu çocuk şu anda 8.03 ile anılıyor, ama hangi şartlarda koştu, nasıl antrenman yapıyor, nasıl bekleniyor, ne kadar kazanıyor? Batuhan -1 derecede, ısıtma sistemlerinin çalışmadığı İstanbul'un en soğuk olduğu günlerde Türkiye Şampiyonası'nda salonda 8.03 koştu. Normalde bu salonda koşulan derece sayılmaz. Salonda oda sıcaklığında koşulması lazım. Sıcaklık bizde çok önemli. Batuhan'ın şartlarında Dünya Şampiyonası'na hazırlanan başka atlet olduğunu sanmıyorum. Oraya gelen insanlar beslenmesiyle, kampıyla, maddi durumuyla her şeyiyle tam olarak gelip, tam konsantrasyonla yarış koşarken, biz tamamen eksiklikler içinde koşarak buraya geliyoruz.''


-Batuhan: ''Türkiye'de 2. sıradayım''-


Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda yarışacak olan Batuhan Buğra Eruygun, antrenörü Çağlar Kahramanoğlu'nun kendi branşında Türkiye'de bir numara olduğunu söyledi.

İlk defa büyüklerde milli takımda yer alan Batuhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de antrenörünün arkasından 2. sırada olduğunu belirterek, ''Herhalde dünyada eşi yoktur. Çağlar ağabey kendini geçebilmesi için başka birini yetiştiriyor. Özgüveni çok yüksek biri. Ben de çok hırslıyım. Benimle bu kadar ilgilenen birinin yüzünü kara çıkarmak istemiyorum'' dedi.

20 yaşında Dünya Şampiyonası'na katılmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Batuhan, ''Orada tur geçmek bile büyük bir olay. Dünyanın en iyi atletleri geliyor. Tur geçersem çok sevineceğim. Benim hedefim derecemi geliştirip, hocamın rekorunu kırmak. Dünyanın ünlü atletleriyle, televizyondan izlediğim atletlerle yan yana koşacağım. Çok heyecanlıyım'' şeklinde konuştu.


-''Antrenmana metrobüsle gidip geliyorum''-


Batuhan, Dünya Şampiyonası'na Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nda tribünün altındaki 30 metrelik salonda hazırlanıyor.

Ataköy'de yeni yapılan salona, 3 haftadır, haftada birkaç gün gittiğini anlatan Batuhan, şunları söyledi:

''Bizim salona çok ihtiyacımız vardı. Sürekli soğukta, karda kışta antrenman yapmak zorunda kalıyoruz. Üsküdar'da oturuyorum, Ataköy'deki salon bana uzak. Şampiyona öncesi bize salonun yakınında kamp imkanı verirlerse çok güzel olur. Benim en az 70-80 metrelik piste ihtiyacım var, ama şu anda Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nın altındaki 30 metrelik salonda çalışıyorum. Üç haftadır da Ataköy'deki salona haftanın birkaç günü gidiyorum. Gidip gelmek çok zor oluyor. Genelde metrobüsle ayakta yolculuk ediyorum. Bazen babam arabasını veriyor, öyle gidiyorum. O zaman da çok oturuyorum, gaza frene basmaktan ayaklarım ağrıyor.''

AA