Başkent'te mini güreş şampiyonası

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, bu yıl 40'ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nın ''Mini Avrupa Şampiyonası'' niteliğinde olacağını söyledi.

Başkent'te mini güreş şampiyonası
Başkent'te mini güreş şampiyonası
GİRİŞ 08.02.2012 11:34 GÜNCELLEME 08.02.2012 11:34

Çeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11-12 Şubat tarihlerinde Ankara'da yapılacak turnuvaya şu ana kadar 15 ülkenin kayıt yaptırdığını belirterek, Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlar öncesinde bir çok ülkenin milli takımlarına son şeklini bu turnuvada vereceğini dile getirdi.

Bazı ülkelerin turnuvaya 3-4 takımla katıldığına dikkate çeken Çeker, ''Ankara'da mini bir Avrupa Şampiyonası yapılacak. Bayanlarda 10 ülke katılıyor. Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlar öncesinde yapılan önemli bir turnuva olduğu için, bir çok ülke Avrupa Şampiyonası'nın seçmelerini bu turnuvada yapacak. Ülkeler erkek-bayan ayrımı yapmadan en güçlü takımlarıyla gelecekler. Biz de her sıklette en az 6 sporcu ile katılacağız. Milli takımı taktik, teknik ve kondisyon olarak görmemiz ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara yön veremiz açısından bizim için de çok önemli bir turnuva'' dedi.

Serbest Güreş Milli Takımı'nın, teknik direktör Fevzi Şeker'in ölümünden sonra büyük bir sarsıntı geçirdiğini vurgulayan Çeker, yerine gelen yeni teknik direktör Yakup Topuz'un takımı çabuk toparladığını bildirdi. ''Milli takımda artık herkes geleceğe daha ümitle bakıyor'' diyen Çeker, şöyle devam etti:

''Sporcularımızın bu azmi sayesinde olimpiyatlara en az 6 sıklette gideceğimize inanıyorum. Yakup Topuz, milli takımı kucakladı, sporcularımız da ona inandı. Bizim önceliğimiz olimpiyatlar. Arkadaşlarımızın 7 sıkletin en az 6'sında olimpiyat vizesi alacağına inanıyorum. Sporcularımızda bu ışığı gördüm, onlara inanıyorum onlar da buna inandı. Olimpiyatlarda Türk güreşi üzerine düşeni yapacaktır. Bize inananları mahcup etmeyeceğiz. Ancak, yine de milli takımı değerlendirme açısında bu turnuva bizim için ciddi bir kriter olacak.''


-2012 bütçesi yaklaşık 50 milyon lira-


Çeker, olimpiyat yolunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın kendilerine her türlü maddi ve manevi desteği verdiğini ifade ederek, ''Federasyon için 2012 yılında 48 milyon lira talebimiz vardı. Bunların haricinde yatılı ilköğretim bölge okullarının (YİBO) sportif faaliyetleri için de 2 milyon lira talebemiz oldu. YİBO'lar bizim güreş eğitim merkezlerimiz gibi çalışıyor ve güreşin alt yapısını hazırlıyorlar. Şu ana kadar 120 YİBO ile direkt ilgilenerek yetenekli sporcuları tespit ediyoruz. Hedefimiz 200 YİBO'ya ulaşmak. Bu bağlamda güreş bütçeden aslan payını alıyor'' diye konuştu.

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvaya; şu ana kadar ABD, Moğolistan, Güney Afrika, Almanya, Moldova, Japonya, Azerbaycan, Kanada, İran, Gürcistan, Slovakya, Bulgaristan, Kazakistan, Polonya ve Litvanya katılacaklarını bildirdi.

AA