Capello'ya destek büyük yerden

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello'ya Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson'dan destek geldi.

Capello'ya destek büyük yerden
Capello'ya destek büyük yerden
GİRİŞ 07.02.2012 10:38 GÜNCELLEME 07.02.2012 10:38

Geçtiğimiz Cuma günü İngiltere Futbol Federasyonu, Chelsea'nin de kaptanlığını yapan John Terry'yi, Anton Ferdinand'a ırkçı hakaretlerde bulunduğu iddiaları nedeniyle İngiltere Milli Takımı kaptanlığından almıştı. Alınan bu karar nedeniyle sinirlenen İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello, dün yaptığı açıklamalarda İngiltere Futbol Federasyonu'nun kararının doğru olmadığını belirtmişti.

Manchester United'ın Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson da Capello'ya destek çıkarak milli takım hocasının konu hakkındaki fikrini açıklamasının en doğal şey olduğunu belirtti. Ferguson, "Bir düşünceniz olmasının kimseye zararı yok. Bence önümüzdeki günlerde federasyon yetkilileriyle Capello bir araya gelecek. Nitekim Capello takımın en önemli pozisyonunda" diye konuştu.

Öte yandan; Birleşik Krallık Spor Bakanı Hugh Robertson, İngiltere Futbol Federasyonu'nun Terry'yi kaptanlıktan alarak doğru karar verdiğini savundu. Robertson, "Karar doğru çünkü John Terry'nin bu şartlar altında kaptanlığı sürdürmesinin imkanı yoktu. Eğer görevinde kalsaydı her basın toplantısında, her kamera karşısına geçişinde bu sorulara muhatap olacak ve olumsuz etkilenecekti" dedi.

(sporx)