Ernst BJK'yi FİFA'ya şikayet ediyor

Üç maçta sıfır çeken Kartal'a bir kötü haber de Alman panzeri Ernst'ten geldi.

Ernst BJK'yi FİFA'ya şikayet ediyor
Ernst BJK'yi FİFA'ya şikayet ediyor
GİRİŞ 07.02.2012 09:26 GÜNCELLEME 07.02.2012 09:26

Beşiktaş hem saha içi hem saha dışında zor günler geçiriyor. Yedi günde üç mağlubiyetle sarsılan siyah-beyazlı kulübü FIFA'ya şikayet eden edene... Takımın banko oyuncusu Fabian Ernst'in alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle FIFA'ya başvurduğu ortaya çıktı. Kamuoyu Bilgilendirme Platformu'nda yer alan Beşiktaş'ın finansal tabloları ve dipnotlarında ilginç bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. "Fabian Ernst, 2010/2011 ve 2011/2012 sezonundan toplam 982 bin 166 Euro alacak iddiasıyla FIFA'ya başvuru yapmış olup, uyuşmazlık FIFA nezdinde devam etmektedir" ifadesi kullanıldı.

TRANSFER YASAĞI GELEBİLİR...

FIFA'ya başvuran ve bu hamlesinden sonra kulüp tarafından ödeme yapıldığı ortaya çıkan Hugo Almeida'nın Alman oyuncuyu harekete geçirdiği belirtildi. Sivok, Holosko ve Fernandes'in de son yaşananlar üzerine menajerlerini ve avukatlarını bilgilendirdikleri ve olumlu bir gelişme yaşanmazsa harekete geçecekleri öğrenildi. Fon aracılığıyla yapılan transferler ve FIFA'ya açılan davalar yüzünden transfer yasağı getirilebileceği kulisler konuşuluyor.

DÜREN DOĞRULADI!

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mete Düren, futbolculara ödeme zorlukları yaşadıklarını itiraf etti. Düren, "Türkiye'nin mevcut futbol ekonomisinin durumuna paralel olarak kulübümüzde de futbolcularımızın hakedişlerinin ödenmesinde bir takım makul gecikmeler söz konusudur. Yönetimimiz futbolcularımızın bu konudaki taleplerini karşılıklı iyi niyet ve anlayış çerçevesinde çözmekte olup, bu sürecin uluslararası platforma taşınmış herhangi bir boyutu yoktur" açıklamasını yaptı.

(fotomaç)