Platini Katar'daki kupayı kışın istiyor

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın sıcak hava nedeniyle kışın yapılmasından yana olduğunu yineledi.

Platini Katar'daki kupayı kışın istiyor
Platini Katar'daki kupayı kışın istiyor
GİRİŞ 27.01.2012 15:25 GÜNCELLEME 27.01.2012 15:25

Platini, Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, Dünya Kupasının futboldaki en önemli organizasyon olduğunu hatırlatarak, ''Kim Dünya Kupası her zaman Haziran'da oynanır demiş ki. Bence Aralık'ta oynanmasında sorun yok'' dedi.

Platini, Avrupa'nın önde gelen liglerinin yetkililerinin bu öneriye karşı çıkma ihtimali konusunda da, ''İngiltere'de Premier League'in Mayıs başı yerine sonunda tamamlanmasında ne sorun var. Aralık'taki süre ligin sonuna eklenebilir'' diye konuştu.

Kendisinin Katar'ın evsahipliğine destek vermesi ve kupada maçların oynanacağı ayların değişmesi konusunda çelişkili bir görüş ortaya koymadığını belirten Platini, ''Oylama ve yaz ayı iki ilgisiz konu. Ben, hiç Dünya Kupasına evsahipliği yapmamış bir bölge için oy verdim, benim felsefem bu'' dedi.

Platini, futbolseverlerden yazın hava sıcaklığının 50-60 derece olduğu bir ülkeye gitmelerinin istenemeyeceğini ve bu nedenle kupanın kış aylarında düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

AA