Gaziantep'e teknik direktör dayanmıyor

Oynadığı futbolla geçen sezon ligin korkulan takımlarından olmayı başaran Gaziantepspor, bu sezon istenileni veremiyor.

Gaziantep'e teknik direktör dayanmıyor
Gaziantep'e teknik direktör dayanmıyor
GİRİŞ 27.01.2012 11:29 GÜNCELLEME 27.01.2012 11:29

Kırmızı-siyahlılar ligin ilk 22 haftalık bölümünde 2 teknik direktörden beklediğini alamayınca 3'ncü teknik direktörle anlaşmaya vardı.

Spor Toto Süper Lig'in 2011-2012 sezonuna Tolunay Kafkas yönetiminde başlayan Gaziantepspor, Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçların ardından, ligin ilk 4 haftasını puansız tamamlayınca çareyi teknik direktör Kafkas ile yolları ayırmakta buldu.

Kafkas'tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna süper lig tecrübesi bulunmayan Abdullah Ercan'ı oturtan kırmızı-siyahlı yönetim, bu teknik adamla da 18 hafta çalışabildi. Gaziantepspor yönetimi, Beşiktaş yenilgisinin ardından genç çalıştırıcı ile karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmeyi fesh etti. Kırmızı-siyahlılar, Ercan önderliğinde çıktığı 18 maçın 6'sından mağlubiyetle ayrılırken 8 maçı da berabere bitirdi. Güneydoğu temsilcisi 4 maçtan da 3 puanla ayrılmayı başardı.

Ligin deneyimli hocalarından Hikmet Karaman ile görüşen yönetim, Karaman ile her konuda anlaşarak 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. 22 haftada 23 puan toplayabilen Gaziantepspor, 15'nci sırada yer alıyor. Güneydoğu temsilcisi ligin 23'ncü haftasında evinde oynayacağı Sivasspor maçına Hikmet Karaman ile çıkacak.

Görevinden ayrılan Abdullah Ercan ise, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, ''Gaziantepspor'daki görevlerimizden istifa etmiş bulunuyoruz. Konu ile ilgili konuşulacak veya gösterilecek hiçbir gerekçenin şahsıma, ekibime ve Gaziantepspor'a herhangi bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum'' ifadelerini kullandı.

-''Hedefleri olan kulübe geldim''-

Gaziantepspor'un yeni teknik direktörü Hikmet Karaman ise, Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile yaptığı görüşmenin ardından Gaziantep'e gelerek görevine başladı.

Karaman, başarılı olabilmek için görevi kabul ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Beni Gaziantepspor'a getiren neden başkanın şampiyonluk sözleriydi. Bana, 'hocam biz önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynamak istiyoruz, takımı şampiyon yapabilir misin ? Takımı ilk beş içine sokabilir misin ?' dediler. Hedeflerinin olduğunu söylediler ve ben de Gaziantepspor'a gelmeyi kabul ettim. Herkes için hayırlısı olsun, umarım burada iyi işler yaparız ve Gaziantepspor'u iyi yerlere getiririz.

Ankaragücü'nden Özden'i aldık, çünkü kaleci alternatifimiz olması lazımdı. Biliyorsunuz iki önemli kalecimiz sakatlandı. Bu transferi o yüzden yaptık ama şu aşamada transfer düşünmek istemiyorum, ben bir an önce takımı görmek istiyorum. Tabii biliyorsunuz Beşiktaş maçında 9 eksik verdik. Ben Sivasspor maçına nasıl bir kadro çıkaracağım onu düşünüyorum. İnşallah her şeyin hayırlısı olur.''

KAYNAK: AA