Melek Hu'nun gözü olimpiyat madalyasında

2008 Pekin Olimpiyatları'na katılarak Türkiye masa tenisi tarihine geçen Avrupa 3'üncüsü Melek Hu, Londra Olimpiyatları'nda en az çeyrek final oynamayı, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları'nda ise madalya kazanmayı hedefliyor.

Melek Hu'nun gözü olimpiyat madalyasında
Melek Hu'nun gözü olimpiyat madalyasında
GİRİŞ 24.01.2012 13:33 GÜNCELLEME 24.01.2012 13:33

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Açık Masa Tenisi Turnuvası'na katılan Türk Milli Takımı sporcusu Melek Hu, başarılı maçlar çıkararak ilk 16'ya kalan tek Türk sporcusu olurken, hedeflerinin büyük olduğunu açıkladı.

Turnuvanın sona ermesiyle AA muhabirine açıklamalarda bulunan Melek Hu, ''Kulübüm Fenerbahçe ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'nun bana ve bu spora verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Masa tenisi dalında 2008 Olimpiyatları'na katılan ilk Türk sporcu olan 23 yaşındaki Melek Hu, 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki hedefinin çeyrek final oynamak olduğunu, bir dahaki olimpiyatlarda ise Türkiye'ye madalya kazandırarak yine bir ilke imza atmak istediğini açıkladı.

2007 yılında Fenerbahçe Kulübü'ne transfer olduğunu, aynı yılın Eylül ayında ise Türk vatandaşlığına geçtiğini söyleyen Çin doğumlu Melek Hu, Türkiye masa tenisi tarihinde büyüklerde ilk madalyayı da kendisinin aldığını, 2010 yılında Çek Cumhuriyeti'nde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 3. olduğunu kaydetti.

Hu, annesinin ve babasının Çin'de yaşadığını, kendisinin ise ailesini ziyaret etmeye yılda bir ya da 2 kez gidebildiğini, sporculuk hayatının sona ermesiyle birlikte Türkiye'de antrenör olarak çalışmak istediğini belirtti.

Hiç Türkçe kursuna gitmediğini söyleyen Melek Hu, Türkçe'nin Çince'ye göre çok zor bir dil olmasına rağmen Türkçe öğrendiğini, Türkler'in bu konuda kendisine çok yardım ettiğini kaydetti.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ve ekibinin bu spora büyük katkı sağladığını belirten Melek Hu, son yıllarda alt yapıya gösterilen destek ile Türkiye'nin masa tenisi sporunda özlediği dünya ve Avrupa şampiyonluklarının en kısa zamanda gelmeye başlayacağını açıkladı.

AA