Dakar Rallisi'nde Türklerin kötü günü

33. Dakar Rallisi'ne 5. gün mücadelesiyle devam edilirken, Dakar Türk Takımı'nda Selçuk Bektaş ile Kemal Merkit teknik sorunlar nedeniyle yarış dışı kaldılar.

Dakar Rallisi'nde Türklerin kötü günü
Dakar Rallisi'nde Türklerin kötü günü
GİRİŞ 06.01.2012 11:51 GÜNCELLEME 06.01.2012 11:51

Dünyanın en zorlu rallisi olarak gösterilen ve Arjantin, Şili ile Peru topraklarında gerçekleştirilen organizasyonda, Selçuk Bektaş'ın 4. özel etap finişine 50 kilometre kala motosikletinde yaşadığı radyatör arızası nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldığı duyuruldu.

Dakar Rallisi'nin 5. etabında ise Çöl Kaplanı lakaplı Türk sporcu Kemal Merkit'in mekanik arıza sebebiyle yarış dışı kaldığı bildirildi. Motorunda yaşadığı sorunu çözemeyen Kemal Merkit'in, organizasyon helikopteri ile Fiambala kamp alanına geldiği ifade edildi.

Öte yandan, Dakar Türk Takımı'ndan yarışa devam eden tek isim olan Şakir Şenkalaycı, rallide Türk bayrağını taşımaya devam ediyor. Chilecito-Fiambala arasında gerçekleştirilen 5. gün etabını Şakir Şenkalaycı'nın 14.40,04'lük zamanıyla 57. sırada tamamladığı aktarıldı.

Rallinin 6. gününde sporcular, 394 kilometresi yol, 247 kilometresi ise özel etap ola Fiambala-Copiapo parkurunu geçmeye çalışacaklar.

KAYNAK: AA