Sion'da yaprak dökümü başladı

İsviçre Futbol Federasyonunun 36 puanının silinmesine karar verdiği Sion takımının 2 önemli oyuncusu Giovanni Sio ve Pascal Feindouno, takımdan ayrılma kararı aldı.

Sion'da yaprak dökümü başladı
Sion'da yaprak dökümü başladı
GİRİŞ 04.01.2012 11:28 GÜNCELLEME 04.01.2012 11:28

Kulübün internet sitesindeki haberde, 10 golle takımın en golcü ismi olan 22 yaşındaki Fransız Sio'nun Almanya'nın Wolfsburg takımıyla anlaşmak üzere olduğu belirtildi.

Gineli orta saha oyuncusu Feindouno'nun da 36 puanın silinmesi kararının ardından idmanlara çıkmadığı ve kulübün kendisini serbest bırakmasını istediği kaydedildi.

Özellikle Feindouno'nun takımını Avrupa kupalarına katılma amacından uzaklaşması nedeniyle böyle bir karar aldığı ifade edildi.

İsviçre Futbol Federasyonu, geçen hafta, FIFA ile mahkemelik olan Sion kulübünün 36 puanının silinmesine karar vermişti. Kararda Sion'un, oynama izni bulunmayan futbolcuları, İsviçre Ligi'ndeki bazı maçlarda kadroya aldığı gerekçesiyle bu cezanın verildiği belirtilmişti.

İsviçre Birinci Futbol Ligi'nin 18. haftasını 31 puanla 3. sırada tamamlayan Sion, bu kararın ardından eksi 5 puana inerek, lig sonuncusu Lozan Sports'un 16 puan gerisine düşmüştü. 

AA