2012'de İstanbul'da spor zamanı

2012 Avrupa Spor Başkenti seçilen İstanbul, yeni yılda spora adeta doyacak.

2012'de İstanbul'da spor zamanı
2012'de İstanbul'da spor zamanı
GİRİŞ 30.12.2011 11:27 GÜNCELLEME 30.12.2011 11:27

2012 yılında İstanbul'da çok sayıda uluslararası şampiyona ve organizasyon gerçekleşecek ve sporseverler dünyanın en ünlü sporcularını yakından görme şansına sahip olabilecek.

Avrupa Spor Başkenti unvanına sahip İstanbul'da, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Judo Bayanlar Dünya Kupası, Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'i, Kadınlar Avrupa Ligi '8'li Final'i, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ve UEFA Kongresi gibi organizasyonlar yapılacak.

-Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na rekor katılım-

Yeni yılda dünyanın en önemli spor organizasyonlarından Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

9-11 Mart 2012 tarihleri arasında Ataköy'de yeni inşa edilen spor salonunda yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na, rekor sayıda atlet ön kayıt yaptırdı.

İstanbul 2012 için 160 ülkeden 847 atletin ön kayıt yaptırdığı ve bu iki rakamın da rekor olduğu bildirildi.

İstanbul 2012 için şu ana kadar kayıt yaptıran isimler arasında dünyaca ünlü isimler de yer alıyor. Yelena Isinbaeva, Blanka Vlasic, Carmelita Jeter, Jessica Ennis, Christophe Lemaitre, Darya Klishina, Mo Farah gibi dünya yıldızları da kayıt yaptıranlar arasında bulunuyor.

Öte yandan, menajeri, ünlü sprinter Asafa Powell'ın da İstanbul'a gelmek istediğini açıkladı.

-Judoda dünya kupası-

Judoda, olimpiyatlara puan veren Bayanlar Dünya Kupası, 6-7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Uzun süredir alınması için uğraşılan Dünya Kupası, 6-7 Ekim 2012 tarihleri arasında ilk yıl bayanlar kategorisinde İstanbul'da yapılacak. Belarus ile karşılıklı yapılacak Dünya Kupası bir yıl bayan, bir yıl erkekler kategorisinde gerçekleştirilecek.

-Avrupa'nın en iyisi İstanbul'da belli olacak-

Basketbolda Avrupa'nın en iyi takımı, THY Avrupa Ligi'nin İstanbul'da yapılacak 'Dörtlü Final'inde belli olacak.

Anadolu Efes, Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe Ülker'in 'Top 16'ya kaldığı THY Avrupa Ligi'nde, 'Dörtlü Final', 4-6 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek.

Türk sporseverler, Avrupa'nın en iyi dört basketbol takımı arasındaki karşılaşmaları izleme şansına sahip olacak.

-Bayanlar Avrupa Ligi 8'li Final'i-

İstanbul'da yapılacak FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonuna, Galatasaray Medical Park ev sahipliği yapacak.

28 Mart-1 Nisan 2012 tarihlerinde düzenlenecek organizasyondaki karşılaşmalar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Rusya'nın Ekaterinburg takımını geride bırakarak organizasyonu almaya hak kazanan Galatasaray Medical Park, 8'li Final'e direkt katılma hakkı elde etti.

-Yüzmede dünya şampiyonası-

FINA Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, 12-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek

İki senede bir gerçekleştirilen organizasyon, yaklaşık 180 ülkenin katılımıyla düzenlenecek.

-Teniste şov sürecek-

Teniste TEB BNP Paribas WTA Championships (kadınlar sezon sonu turnuvası), 23-28 Ekim tarihlerinde yapılacak.

İstanbul'da ikinci kez düzenlenecek organizasyonda, dünyanın teklerde en iyi sekiz, çiftlerde de dört takımı mücadele edecek. Sporseverler, kadınlarda dünyanın en iyi raketlerini yeniden İstanbul'da canlı olarak izleme şansına sahip olacak.

-Voleybolda Londra yolu İstanbul'dan geçecek-

Voleybol kadınlarda, Londra Olimpiyatı vizesi almanın yolu 2012 yılında İstanbul'dan geçilecek. 2012 Londra Olimpyatları'na 8 Avrupa ülke milli takımından eleme yoluyla katılacak tek takım İstanbul'da belirlenecek. İstanbul Burhan Felek Spor Salonu'nda 1-6 mayıs tarihlerinde yapılacak organizasyonda şampiyon olan ülke milli takımı, olimpiyatlara katılma hakkını kazanacak.

-Dünya Satranç Olimpiyatları yapılacak-

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından 2012 yılında düzenlenecek olan 40'ıncı Dünya Satranç Olimpiyatları 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak.

Satrançta dünyanın en büyük etkinliği olan satranç olimpiyatına 200 ülke katılırken, organizasyon nedeniyle 2500'den fazla sporcunun İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

-Tekerlekli basketbolda Champions Cup heyecanı-

Tekerlekli basketbolda 2012 IWBF Champions Cup heyecanı, 2012 yılında İstanbul'da yaşanacak.

Tekerlekli Basketbol Şampiyonlar Kupası Final Grubu maçları Galatasaray'ın ev sahipliğinde, 10-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Galatasaray, bu kupayı 2008, 2009 ve 2011 yıllarında müzesine götürmüştü.

-Uluslararası kongreler İstanbul'da-

2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul, uluslararası kongrelere de ev sahipliği yapacak. Bunlardan en önemlisi İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek UEFA Kongresi. Avrupa futbolunun zirvesi olarak kabul edilen kongrede, UEFA'nın yıllık bütçesi, faaliyet raporu üye ülkelerin onayına sunulacak, futbolun geleceğini şekillendiren kararlar alınacak.

Kongre, 34 yıl aradan sonra Türkiye'de yapılacak. Türkiye, şimdiye kadar sadece 1 kez, 1978 yılında UEFA Kongresi'ni düzenlemişti.

-Uluslararası Kulüpler İttifakı-

Kısa bir süre önce kurulan Uluslararası Kulüpler İttifakı'nın ikinci zirvesi, 2012 yılında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. İlki bu yıl Atletico Madrid'in ev sahipliğinde Madrid'de toplanan 9 kulüp, çalışmalarını bu kez İstanbul'da sürdürecek.

-Dünya biniciliği İstanbul'da toplanacak-

2012 Dünya Binicilik Federasyonu Genel Kurulu, 5-10 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Büyük önem taşıyan bu organizasyonda, dünya binicilik federasyonlarından 400 kişilik bir delegasyon İstanbul'da toplanacak.

AA