Sağlam: Yeter ki Türk futbolu kazansın

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Bu konuda (Şike cezalarını indiren yasa) yetkili merciler en iyisini düşünüp, en doğru kararı vereceklerdir. Biz çıkacak her türlü karara saygı duyuyoruz. Yeter ki, Türk futbolu bu işten kazançlı çıksın'' dedi.

Sağlam: Yeter ki Türk futbolu kazansın
Sağlam: Yeter ki Türk futbolu kazansın
GİRİŞ 06.12.2011 19:37 GÜNCELLEME 06.12.2011 19:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hafta oynayacakları Ankaragücü maçını kazanmak istediklerini belirtti.

Şiddetle puana ihtiyaçları olduğunu kaydeden Ertuğrul Sağlam, ''Kazanmak isteyen iki dost takımın mücadelesi, güzel bir karşılaşma ortaya çıkaracaktır. Türk futbolunda özellikle son dönemde beklentimiz olan fair-play'in, maç esnası ve sonrasıyla tüm Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyorum. İki takım da kazanmak isteyecek. İyi bir futbolla, hak ederek kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

Takımda eksik oyuncularının çokluğuna değinen Sağlam, şöyle devam etti:

''Basser'in sakatlığı var. Adem'in sakatlığı ciddi, ondan faydalanamayacağız. Vederson'un durumu ortada. Serdar bugün daha yeni takımla çalışmalara başladı. İdeal kadromuzda kullandığımız 4 oyuncumuz olmayacak. Ama bu gibi durumlar, arkadaki oyunculara şans oluşturuyor. İşte son maç Mehmet çıktı, oynadı. Bu hafta oynayacak arkadaşlarımız da bu fırsatı iyi değerlendirecektir. Eksik oyuncuları mazeret olarak ortaya sunmak istemiyoruz. Bizim kadromuz 26-27 kişi. Onlar da bu takımın oyuncusu ve oynamak için buradalar. Onlara hiç endişe duymadan forma vereceğiz. Onlar da ellerinde geleni yapacaklar.''

İddianamede adı geçen oyuncular

Adı, futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede geçen Vederson hakkında da açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam, kendileri gibi bir kaç kulübün aynı sıkıntıyla karşı karşı olduğunu anımsattı.

Sağlam, şunları söyledi:

''Bize gelen tebligat doğrultusunda bu hafta kendisini oynatmadık. Ama antrenmana çıkmaması konusunda çok da net bir şey yok. O yüzden biz de bugün kendisini antrenmana çıkarttık. Bu konunun bir an önce çözüme kavuşup, bu futbolcu arkadaşlarımızın da antrenmana çıkma ve maçta oynama haklarının geri verilmesini istiyoruz. En nihayetinde futbol hayatları devam ediyor. Tabii ki, değerlendirmeler sonucunda bir karara varılacaktır ama şu aşamada bu kardeşlerimizin futbol hayatlarının devam edeceğini düşünürsek, en azından bu haklarının devam etmesini bekliyoruz, istiyoruz. Biz de bu konuda iyi oyuncularımızdan birisini oynatamıyoruz.''

Ertuğrul Sağlam, bir gazetecinin, konuyla ilgili Vederson ile konuşup, konuşmadığı yönündeki sorusuna, ''Kendisiyle konuştuk tabi. Daha önce de konuşmuştuk. Bu konuyla alakalı çok ayrıntılı konuşmanın da bir anlamı yok, konuşmamak da lazım'' yanıtını verdi.

''Vederson'la alakalı karar çıkmaması durumunda devre arasında kendisiyle ilgili tasarruf uygulayacak mısınız?'' şeklindeki soruya ise Sağlam, ''O konuları daha görüşmedik. Önce olayların bir aydınlığa çıkıp, netleşmesini bekliyoruz. Ondan sonra kararı veririz tabi'' diye cevap verdi.

Şike cezalarını indiren yasa

Sağlam, kamuoyunda ''şike yasası'' olarak adlandırılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'nın TBMM Genel Kurulu'nca değiştirilmeden yeniden Köşk'e gönderilmesi görüşünün ağırlık kazanmasıyla ilgili soruyu da, ''Bu konular tabi çok farklı konular. İşin siyasi yönüyle alakalı bazı kararlar alınıyor. Bazı isteklerde bulunuluyor. Bu konuda yetkili merciler en iyisini düşünüp, en doğru kararı vereceklerdir. Biz çıkacak her türlü karara saygı duyuyoruz. Yeter ki, Türk futbolu bu işten kazançlı çıksın'' şeklinde yanıtladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ahmet Kzl 12 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe zaten şampiyon. ilan edilmesine gerek yok. ayak oyunlarıyla şampiyonluğu kimse alamaz.
    Cevapla
  • KÖKSAL AYGÜN 12 yıl önce Şikayet Et
    Yapma Hocam. Seni severiz hocam şu ortamda Fenerin şampiyon ilan edilmesi,suçluların elini kolunu sallayıp gezmesine saygı mı göstereceksin?Yapma bari sen bu oyunlara alet olma,çanak tutma.
    Cevapla