Belediyespor'dan Can Arat açıklaması

Büyükşehir Belediyespor Kayserispor maçı öncesinde oyuncuları Can Arat'ın TFF tarafından kadrodan ve stattan çıkartılması sonucunda, mağdur edildiklerini iddiasında bulundu.

Belediyespor'dan Can Arat açıklaması
Belediyespor'dan Can Arat açıklaması
GİRİŞ 05.12.2011 12:02 GÜNCELLEME 05.12.2011 12:02

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Kayserispor maçı öncesinde oyuncuları Can Arat'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kadrodan ve stattan çıkartılması sonucunda, mağdur edildiklerini iddiasında bulundu. 

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, ligde dün oynanan Kayserispor karşılaşması öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle futbol takımının olumsuz etkilendiği dile getirilerek, ''Uğradığımız haksız durum nedeniyle kulübümüz mağdur edilmiştir'' denildi.

Kayserispor maçı öncesinde, ilk 11'de oynayacak olan futbolcuları Can Arat'ın kadrodan çıkarttırılarak stat dışına gönderildiğini ve maçı bu olumsuz havada maç oynamak zorunda kalındığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Maçın başlamasına dakikalar kala takımlar 18'lerini belirlemiş, listeler hakemlere verilmiş ve maç ısınması bitmişti. Sahaya çıkmak için formaların giyildiği sırada maçın temsilcisinin orta hakem Kamil Abitoğlu'na giderek Can Arat'ın oynatılmayacağının tebligatını yapıyor, daha sonra idari menajerimizden Can Arat'ın stattan çıkarılması isteniyor. Bunun üzerine listeden çıkarılan Can Arat'ın yerine Marcus Vinicius, 18'e de Zeki Korkmaz yazılıyor. Fakat Can Arat ihraç kabul edildiği için Zeki Korkmaz da listeye alınmıyor. Böylece tam anlamıyla haksız rekabetle 17 kişilik kadro ile maça başlamış oluyoruz. Bu şekilde tüm oyuncularımızın ve teknik ekibimizin moral motivasyonu kaybolmuş vaziyette oynadığımız maçı kaybediyoruz.''


-''Stada girmeyecekler arasında Can Arat'ın adı yok''-


Açıklamada, kulübe emniyetten yapılan tebligatta oyuncu Can Arat'ın adının stada giremeyecekler arasında yer almadığına vurgu yapıldı.

Buna rağmen, oyuncularının TFF tarafından oynatılmadığına dikkat çekilen açıklamada, ''Karşılaştığımız bu olumsuzluk sonucunda meydana gelen mağduriyetimizin hukuki takibi kulübümüz tarafından yapılacaktır. Bugün itibari ile içinde bulunduğumuz haftanın önemli maçları için çalışmalarımıza Can Arat ile birlikte başlıyoruz. En büyük dileğimiz bu tür olumsuzlukları bir daha yaşamamak ve futbol içinde bırakılmamızdır'' denildi.

AA