TFFHGD'nin Olağanüstü toplantısı ertelendi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin (TFFHGD) bugün yapılması planlanan olağanüstü genel kurul toplantısı 1 Aralık'a ertelendi.

TFFHGD'nin Olağanüstü toplantısı ertelendi
TFFHGD'nin Olağanüstü toplantısı ertelendi
GİRİŞ 24.11.2011 14:47 GÜNCELLEME 24.11.2011 14:47

Merkezi Eskişehir'de bulunan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin (TFFHGD) bugün yapılması planlanan olağanüstü genel kurul toplantısı, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 1 Aralık'a ertelendi.

TFFHGD Genel Başkanı Dursun Cumali Sucu, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Spor Salonu'nda düzenlenen genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan döneminde atanan kayyumun, genel kurul kararı aldığını hatırlattı.

Mahkeme kararıyla olağanüstü genel kurulu yapma görevinin TFFHGD'ye verildiğini anlatan Sucu, şöyle konuştu:

''Yönetim olarak kararımızı aldık. Bugün, hakem camiasını birlik ve beraberlik içinde genel kurula götürmek istedik. Mevcut MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile defalarca görüştük. Bu salonda kol kola gireceğimizi söyledik ancak yeterli çoğunluk sağlanamadı. 1 Aralık'ta TFF ile MHK'ya yakışır bir şekilde seçimimizi yapıp herkesin kafasındaki soru işaretlerini sileceğiz. Derneğimizi daha iyi günlere taşıyacağız.''

TFFHGD Genel Sekreterİ Yusuf Murat Söylemez de tutanağı tutup gelecek hafta gerekeni yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu ile oturarak, düzgün, hakem camiasına yakışır bir şekilde bu işin altından kalkacağız. 6 senedir bu camianın içindeyiz. Biz en başından beri hep 'Hakemlerimiz mutlaka sahaya çıktıkları zaman objektif olacaklar' dedik. Onlardan hiçbir şekilde etkilenmemelerini istedik. Biz elbette federasyonumuzun, MHK'nın yanındayız. Bize nasıl kimse sahada düdük çalarken karışamıyorsa, oy hakkımız hakkında da yorum yapılamaz. Türkiye'de siyasi partilerden sonra en fazla teşkilatlanmaya sahip, Türkiye'ye mal olmuş bir derneğiz. 78 ilde 10 binden fazla üyemiz var. Buraya oy kullanmak için gelmesi gereken 393 delegemiz var. Burada ilk toplantıda salt çoğunluk için 200'e yakın delegemizin bu toplantıya gelmesi gerekiyordu. Salt çoğunluk sağlanamadı onunu için bu toplantımızı 1 Aralık'ta yapacağız. Futbol Federasyonu'muz ve MHK ile kol kola girerek, bu işi çözümleyeceğiz. Güzel, hakem camiasına yakışan bir listeyle hizmetlerimize devam edeceğiz.''

KAYNAK: AA