Guti Hernandes İstanbul'dan ayrıldı

Beşiktaş ile yollarını ayıran Guti, İstanbul'a veda etti.

Guti Hernandes İstanbul'dan ayrıldı
Guti Hernandes İstanbul'dan ayrıldı
GİRİŞ 18.11.2011 11:59 GÜNCELLEME 18.11.2011 11:59

Sabah saatlerinde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde takım arkadaşlarıyla vedalaşan Guti, daha sonra Atatürk Havalimanı'na geçti. İspanyol oyuncu, bilet işlemlerinin ve pasaport kontrolünün ardında İstanbul'dan ayrılmak üzere uçakların kalktığı bölüme geçti.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Guti, çok güzel anılarla İstanbul'dan ayrıldığını söyledi.

Taraftarlar ve kulüp çalışanlarının yanı sıra, takım arkadaşlarıyla güzel anılar paylaştığını dile getiren İspanyol yıldız, ''İkinci ailemi bırakıyorum. Artık onlar benim ikinci ailem oldular. Vedalaşmada biraz duygusallık vardı. Üzgünüm. Beşiktaş'ta kontratımı tamamlamak isterdim. Takım arkadaşlarımı da üzgün gördüm. Ben de üzgünüm. Ancak hayatta böyle şeyler oluyor, yapacak bir şey yok'' dedi.

Yanında çok güzel anılar götürdüğünü tekrarlayan Guti, ''Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe ve başka özel maçlar var. Burada kendimi mutlu hissettim. Sahada olmak onurdu. Real Madrid gibi bir takımdan sonra Beşiktaş'ta olduğum için Tanrı'ya şükrediyorum'' diye konuştu.


-Boynunda Beşiktaş atkısı vardı-


Guti'nin İstanbul'dan ayrılışı sırasında, boynunda, Beşiktaş tarihinin bütün futbolcularının isimlerinin yazılı olduğu ''100. Yıl'' atkının olması dikkati çekti.

İspanyol oyuncu, bu konudaki soru üzerine ''Bunu takmamın bir önemi yok. Beşiktaş'ı atkıda değil, kalbimde taşıyorum. Onları çok özleyeceğim. Mümkün olduğunca gelmeye çalışacağım'' dedi.

Transfer konusundaki soruyu ise Guti, ''Henüz herhangi bir şey yok. Döndükten sonra kafamı dinlemek istiyorum. Ocak ayına kadar oynamayacağım. Biraz kafamı toparlayıp, geleceğimle ilgili kararı alacağım. Herhangi bir takımla görüşmem ya da kontrat durumu yok'' diye yanıtladı.


-Coşkulu karşılandı, sakin gitti-


Siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu, transfer olduğu ilk güne göre İstanbul'dan sakin bir şekilde ayrıldı.

Beşiktaş'a transfer olduğu ilk gün İstanbul'da havalimanında büyük bir taraftar kitlesi tarafından karşılanan Guti'yi, gidişinde ise çok az kişi uğurladı.

Atatürk Havalimanı'nda bulunan bazı yolcuların yanı sıra, turistler de Guti'ye ilgi gösterdi ve kendisiyle fotoğraf çektirdi. Pasaport kontrolü sırasında birkaç taraftar, ünlü futbolcuyu alkışlayarak uğurladı.

Guti de el sallayarak İstanbul'a veda etti.


-40 maçta 12 gol attı-


Guti Hernandez, Beşiktaş formasıyla çıktığı 40 resmi maçta 12 gole imza attı.

Bu gollerin 7'sini penaltılardan atan Guti, Spor Toto Süper Lig'de 7, UEFA Avrupa Ligi'nde 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 gole imza attı. Spor Toto Süper Lig'de 23 maçta forma bulan İspanyol futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde 11, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 6 karşılaşmada görev aldı. Beşiktaş'ta toplam 8 kez penaltı atışı kullanan Guti, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'deki Kasımpaşa maçı hariç penaltı kaçırmadı.

Siyah-beyazlı formayla sadece 1 kez kırmızı kart gören, 5 kez de sarı kartla cezalandırılan Guti Hernandez'in Beşiktaş'taki istatistikleri şöyle:


Kategori        Maç     Gol

---------       ---     ---

Süper Lig        23      7

Avrupa Ligi      11      2

Türkiye Kupası    6      3

AA