Mourinho, Beşiktaş'a onu önerdi

Beşiktaş'ta Guti Hernandez'in ayrılmasının ardından kulübün Başkanı Yıldırım Demirören, Guti ile görüşmek için gittiği İspanya'da transfer çalışmalarında da bulundu.

Mourinho, Beşiktaş'a onu önerdi
Mourinho, Beşiktaş'a onu önerdi
GİRİŞ 17.11.2011 09:22 GÜNCELLEME 17.11.2011 09:22

Beşiktaş'ta Guti Hernandez'in ayrılmasının ardından 10 numara arayışları başladı. Siyah-Beyazlı kulübün Başkanı Yıldırım Demirören, Guti ile görüşmek için gittiği İspanya'da transfer çalışmalarında da bulundu.Demirören, yakın arkadaşı olan Real Madrid'in çalıştırıcısı Jose Mourinho ve menajer Jorge Mendes ile bir araya geldi.

Başkan, Guti'nin oynadığı bölgeye yeni bir isim düşündüklerini Portekizli çalıştırıcıyla paylaştı. Real Madrid'de uygun bir isim olup olmadığını sordu. Görüşmede Jorge Mendes'in menajerliğini yaptığı Atletico Madrid forması giyen Tiago Cardoso'nun isminin geçtiği ortaya çıktı. 29 yaşındaki yıldız oyuncuya Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal de olumlu rapor verdi. Ayrıca toplantıda Reyes ve Hamit Altıntop da gündeme geldi. Ancak şartların uygun olmadığı belirtildi.

Tiago'nun Avrupa kupalarında oynamasının da transferin önünde bir engel olarak durduğu belirtildi. Siyah-Beyazlılar gruplardan çıkması halinde Tiago'yu oynatamayacak. Yıldırım Demirören kadrolarında yabancı sayısının fazla olduğunu, Portekizli Bebe'nin durumunun da transfer yapıp yapmayacaklarında etkili olacağını dile getirdi. Beşiktaş'ın düşündüğü Portekizli futbolcu, bu sezon A.Madrid formasını 9 kez giyerken 549 dakika görev aldı. Portekiz'in Braga takımında futbola başlayan Tiago; Benfica, Chelsea, Lyon ve Juventus formalarını giydi.

Simao'dan mini toplantı

Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Simao Sabrosa, Galatasaray maçı hazırlıkları öncesi takım arkadaşlarıyla mini bir toplantı yaptı. Portekizli oyuncunun, "Sahada topa karşı sert olmalıyız. Oynayacağımız üç maçta güçlü ve sert oynamalıyız." dediği öğrenildi. İdman sırasında Holosko'nun saha kenarında tuvalet ihtiyacını gidermesi tepki çekti. Teknik Direktör Carlos Carvalhal "İzin alıp içeri gidebilirdin." uyarısını yaptı.

(Zaman)