Şahika Ercümen dünya rekoru kırdı

Şahika Ercümen, Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) Sabit Ağırlık Dikey Dalış kategorisinde 70, Sabit Ağırlık Paletsiz kategorisinde iki dünya rekoru kırdı.

Şahika Ercümen dünya rekoru kırdı
Şahika Ercümen dünya rekoru kırdı
GİRİŞ 11.11.2011 10:46 GÜNCELLEME 11.11.2011 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rekor denemeleri, dün Mısır'ın Dahab kenti Blue Hole dalış noktasında, CMAS hakemleri gözetiminde gerçekleşti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulu Önder Atatürk'ün özlemle anıldığı 10 Kasım gününü rekor denemeleri için özellikle tercih eden Ercümen, 70 metreye dalarak Sabit Ağırlık Dikey Dalış rekorunu kırdı. Paletsiz de 60 metreye dalan Ercümen iki dünya rekorunu birden Türkiye'ye getirmeyi başardı.

Paletsiz kategorisi CMAS tarafından ilk kez düzenlenirken, her iki rekor da doping testlerinin ardından tescil edilecek.

Diyetisyen olan milli sporcu, 8 aydır aralıksız bu rekor için hazırlandı ve dalış antrenmanlarının yanı sıra fiziksel ve mental kuvvet antrenmanları da yaptı.

Şahika Ercümen

Şahika Ercümen (26), 11 Şubat 2011'de Avusturya'da buz altından tek nefeste 110 metrelik bir mesafeyi gitmiş hem erkekler hem de bayanlarda ''Buzaltı Yatay Dalış'' dünya rekorunu kırarak Guinness rekorlar kitabına girmişti. ?

Dört dalda milli sporcu olan Şahika Ercümen'in, 2001 yılından bu yana, ulusal ve uluslararası birçok başarısı bulunuyor.

Ercümen'in sportif çalışmalarının yanı sıra engellilere yönelik serbest dalış programları ve tutsak yunusların özgürlüklerine kavuşmaları konusunda da aktif çalışmaları var.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Recep 12 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun.... Bir Türk kızının böyle bir başarıya imza atması bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Temennimiz tüm spor branşlarında da aynı başarıyı tekrarlamak.
    Cevapla