Pancu yine kaleye geçti!

Beşiktaş taraftarının unutamadığı isim Gabriel Pancu, ezeli derbi öncesi yeniden kaleye geçti.. İşte Rapid Bükreş forması giyen oyuncunun eski günlerle ilgili çarpıcı sözleri.

Pancu yine kaleye geçti!
Pancu yine kaleye geçti!
GİRİŞ 27.10.2011 18:33 GÜNCELLEME 27.10.2011 18:33

2005 yılında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan, ve 4-3’lük tarihi maçta Beşiktaş kalesine geçen Pancu, bir kez daha kaleye geçti..

“Beşiktaş formasını giymeyi özlüyorum”, diyen Pancu’ya Lig TV Muhabiri Atakan Kurt, kaleci cenk’in forma hediyesini götürdü. Kaleci formasını yenien giyen Rumen oyuncu da kaleye geçti ve bir penaltı atışında Kurt’un vuruşunu çizgiden çıkarttı.

“Evde birkaç DVD’den kendimi izliyorum. Beşiktaş’ta oynamayı özledim” diyen Pancu, derbi hakkında yorumlarda bulunarak; “Beşiktaş kazansın istiyorum. Ama Fenerbahçe’nin de iyi bir takımı var. Son olaylardan dolayı da gururlarına dokunan bir durum var. Ancak sonuçta maç da İnönü’de oynanıyor” dedi.

Tarihi 4-3’lük maçı da değerlendiren Pancu; “Tarihi bir maçtı.. Hem benim hem de Beşiktaşlılar için de. Tarihte de her zaman kalacaktır. O anlarda hiç stresim olmadı. Çocukluğumdan beri kaleye geçmek istiyordum ve fırsat oldu. İyi de bir maç çıkardım, bu da Fenerbahçe maçında olduğu için çok mutluyum” ifadelerini kulandı.

Beşiktaş’la hem 100. yıl şampiyonluğu yaşadıklarını, hem de Avrupa’da çeyrek finale kadar çıktıklarını söyleyen Pancu; “Ancak sonrasında Beşiktaş’ın önemli bir başarısı olmadı. İsmi çok büyük oyuncular aldılar. O süreçten sonra baştan sona bir Beşiktaş maçı izleyemedim. Eski arkadaşlarımla da bağlantım koptu ve nerede olduklarını bilmiyorum” dedi.

Beşiktaş taraftarının dünyada nadir olduğunu ifade eden Pancu, “Bazı maçları onlar sayesinde kazandık. Bir gün ileride hocalık yaparsam belki yine o sahada olacağım. Beşiktaşlılar’ı çok seviyorum onlar benim kalbimde. Onlar da tahmin ediyorum beni çok seviyorlar. İyi maçlar oynadım onlar için, aramızda güzel bir ilişki vardı” diye konuştu.

“Bu yaşımda halen çok iyiyim ve formdayım” diyen deneyimli futbolcu. “Bir daha şampiyon olmayı çok istiyorum. 1999’da Rapid Bükreş’te oldum, 2003’te Beşiktaş’ta oldum, sonra bu duyguyu yaşamadım. Bir şampiyonluk yaşayıp futbolu bırakmak istiyorum” dedi.

Bu arada Cenk’in hediye ettiği forma için de teşekkür eden Pancu; “Kendisine başarılar diliyorum. Umarım uzun yıllar Beşiktaş formasını taşır ve şampiyonluklar yaşar” dedi.