Balkanlar'ın en iyi atletleri seçiliyor

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği (ABAF), Balkanlar'ın en iyi bayan ve erkek atletlerini seçiyor.

Balkanlar'ın en iyi atletleri seçiliyor
Balkanlar'ın en iyi atletleri seçiliyor
GİRİŞ 25.10.2011 12:29 GÜNCELLEME 25.10.2011 12:29

ABAF'ın, bölgenin en başarılı bayan ve erkek atletlerini belirlemek için düzenlediği ankette yer alan milli atletler Binnaz Uslu ve Fatih Avan Türk halkının oylarını bekliyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) resmi internet sitesinden duyurulan haberde, başkanlığını Bulgaristan Atletizm Federasyon Başkanı Dobromir Karamarinov, asbaşkanlığını ise TAF Başkanı Mehmet Terzi'nin üstlendiği yeni ABAF yönetiminin, birliğin daha aktif çalışması için bir dizi uygulamayı hayata geçirdiği kaydedildi.

Yeni dönemde her yılın sonunda Balkanlar'ın en iyi atletlerinin seçileceği ve ödüllerin, düzenlenecek ABAF Galası'nda takdim edileceği belirtildi.

Bu yıl düzenlenen ankette 6 bayan ve 6 erkek atlet yarışıyor. Dünya Üniversiteler Oyunları'nın çift altın madalyalı atleti, Dünya yedincisi Binnaz Uslu ile dünya üniversiteler şampiyonu ve dünya beşincisi ciritçi Fatih Avan da ''Balkanlar'ın en iyisi'' olmak için yarışıyor.

ABAF'ın ''www.balkan-athletics.eu'' adresli resmi internet sitesinde yer alan anket, 10 Kasım Perşembe akşamına kadar oylamaya açık tutulacak.

Halk oyunun sonuçları, medya mensuplarının oyları ve atletizm uzmanlarının oluşturduğu bir kurulun değerlendirmesi sonucu ''Balkanlar'da yılın atleti'' ilan edilecek.

Ankette Uslu ve Avan dışında yarışan atletler şöyle:

Bayanlar: Ivet Lalova (Bulgaristan), Nikoletta Kyriakopoulou (Yunanistan), Zalina Marghieva (Moldova), Bianca Florentina Perie (Romanya), Dragana Tomasevic (Sırbistan)

Erkekler: Krasimir Braykov (Bulgaristan), Dimitrios Chondrokoukis (Yunanistan), Ion Luchianov (Moldova), Marian Oprea (Romanya), Mihail Dudas (Sırbistan)

AA