Su sporlarının gözdesi Türkiye

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Orta Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamının özellikle de Macaristan'ın kış aylarında kamp için Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

Su sporlarının gözdesi Türkiye
Su sporlarının gözdesi Türkiye
GİRİŞ 20.10.2011 11:20 GÜNCELLEME 20.10.2011 11:20

Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin iklim koşulları nedeniyle su sporlarında yabancı ülkelerin gözde kamp merkezi konumunda olduğunu ifade etti.

Sapanca ve Adana'daki uluslararası kano ve kürek parkurunda yılın hemen hemen her ayında rahatlıkla kamp yapılabileceğini hatırlatan Mengütay, yabancı takımların dönemsel olarak kendileri ile iletişime geçerek kamp talebinde bulunduklarını kaydetti.

Mengütay, yabancı takımların kamp için Türkiye'yi tercih etmesinin son derece önemli olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

''Orta Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı özellikle de Macaristan kış aylarında kamp için Türkiye'yi tercih ediyor. Macaristan milli takımı Antalya'daki Aksu deresini daha çok beğeniyor. Tabi uluslararası kampın yapılabilmesi için sadece su şartları değil sporculara lojistik desteği verecek imkanların da olması gerekli. Konaklama, sporcuların nakli, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması gibi. Bu konuda Antalya biraz daha şanslı ama Adana da Antalya'yı yakalayacak gibi düşünüyorum.''

Prof. Dr. Mengütay, ''Macaristan, Sırbistan, Slovakya, Fransa, İsveç, İtalya gibi ülkelerin iklim koşulları nedeniyle Türkiye'yi tercih etmesi spor turizminin gelişmesi adına çok önemli'' dedi.

-Seyhan Baraj Gölü'ndeki uluslararası parkur-

Mengütay, Adana'da Seyhan Baraj Gölü'ne kurulan 2 bin metre uzunluğunda, 90 metre genişliğinde ve 9 kulvardan oluşan kano ve kürek parkurunun son derece güzel olduğunu belirterek, burada her türlü organizasyonun rahatlıkla yapılabileceğini ifade etti.

Mengütay, şunları kaydetti:

''Adana'da yılın 12 ayında rahatlıkla su sporlarının yapılabileceği iklim koşulları var. Daha önce buraya İtalya olimpik milli takımı gelmişti, şimdi de bizim takıma danışmanlık yapan Macar olimpik milli takım antrenörü buradaki yarışları izliyor. Talepleri değerlendiriyoruz. Adana'ya henüz kamp için bir başvuru yok ancak Türkiye'de kamp yapmak isteyen çok sayıda takım var.''

KAYNAK: AA