Tekkeköy'de başpehlivan Şaban Yılmaz

Tekkeköy Belediyesi 2. Kültür, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında yapılan yağlı güreşlerde Fatih Atlı'yı yenen Şaban Yılmaz, başpehlivan oldu.

Tekkeköy'de başpehlivan Şaban Yılmaz
Tekkeköy'de başpehlivan Şaban Yılmaz
GİRİŞ 24.09.2011 10:05 GÜNCELLEME 24.09.2011 10:04

2. Kültür, Doğa ve Turizm Festivali yağlı güreşleri Büyüklü Er Meydanı'nda yapıldı. Saat 10.00'da başlanan müsabakalara Güngör Erkin, Ali Rıza Kaya, Şaban Yılmaz, Fatih Atlı, Recep Kara, Ahmet Taşçı, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Serhat Gökmen, Şükrü Kazan, Bayram Ertan ve Gökhan Arıcı gibi Kırkpınar pehlivanı katıldı.

Büyüklü Er Meydanı'nda kıran kırana geçen güreşleri izlemek için güreş tutkunları yerlerini aldı. Güreş alanında yapılan ağalık yarışmasında ise 20 bin TL veren Tekkeköylü iş adamı Mustafa Sevilmiş, ağa seçildi.

Güreşlere gösterilen ilgiden memnun olan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi zeki ve ahlaklı olanları bu sahnede görüyoruz. Ata sporumuza son zamanlarda daha çok ihtiyaç var. Bunun için Tekkeköy Belediyesi yağlı güreşleri bundan sonra da devam edecek" dedi.

Güreşlerde baş müsabakaları yağmur altında yapıldı. Başpehlivanlık finalinde Şaban Yılmaz ile Fatih Atlı karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada Şaban Yılmaz, rakibini yenerek başpehlivan oldu. Güreşlerde Fatih Atlı ikinci olurken, üçüncülüğü ise Ali Gürbüz elde etti.

Başpehlivan olan Şaban Yılmaz, ata sporuna sahip çıkılmasını istedi. Güreşlerin sonunda dereceye giren pehlivanlara ödülleri verildi.

(iha)